25 anys fent castells – I Diada Castellera a l’antiga Fàbrica Estrella Damm

Castellers de Sants Cròniques

Fantàstica i àgil actuació la que els Castellers de Sants hem realitzat a l’Antiga Fàbrica Damm! Una actuació que ha congregat les tres formacions en actiu que enguany celebrem el 25è aniversari —la Jove de Sitges, els Tirallongues i els Borinots— i els Castellers de la Sagrada Família.

L’actuació ha començat puntualment a les 12 del migdia, amb quatre pilars de quatre. Els Borinots l’hem iniciat descarregant el 5 de 7, un castell senzill i ràpid, que presentava algunes cares noves a l’estructura i al pom de dalt. La segona ronda ha estat la triada per dur a plaça el primer castell de vuit de l’any, el 4 de 8. El carro gros, que presentava molt pocs canvis respecte als de la temporada anterior, ha pujat amb molt bones mides i, tot i que s’ha fet un pèl llarg, no ha suposat cap gran esforç. Hem tancat la ronda de castells descarregant el 7 de 7. El set, igual que el cinc, ha servit per rodar les estructures i deixar veure nous castellers en noves posicions. Hem finalitzat l’actuació descarregant un vano de cinc.

Pel que fa a dues de les colles amb les quals compartíem plaça, l’actuació ha tingut un regust agredolç. Així, els Tirallongues de Manresa han descarregat el 3 de 7 i el 4 de 7, i han carregat el 3 de 7 amb l’agulla; i la Colla Jove dels Castellers de Sitges ha descarregat el 4 de 7 i el 4 de 6 amb l’agulla, i ha fet dos intents desmuntats de 5 de 6. Per la seva banda, els Castellers de la Sagrada Família han realitzat una actuació molt completa, amb el 4 de 7 amb l’agulla, el 3 de 7 i el 4 de 7.

Després dels pilars, una botifarrada i unes cerveses han servit per tancar una trobada que ha resultat molt agradable i que ha gaudit de força públic que ha seguit l’actuació fins al final.

I Diada castellera dels 25 anys fent castells a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm, Barcelona 18 de març de 2018

Resum de l’actuació:
Castellers de Sants: pde4, 5de7, 4de8, 7de7, vde5.
Tirallongues de Manresa: pde4, 4de7, 3de7a(c), 3de7, vde5.
Sitges: pde4, 4de7, id5de6, id5de6, 4de6a, 2pde4.
Sagrada Família: pde4s, 4de7a, 3de7, 4de7, 2pde4.