A vacances amb bones sensacions

Castellers de Sants Cròniques, General

Actuació ja típica de juliol per acomiadar la primera part de la temporada i començar el període de vacances. Enguany, hem gaudit, a més de la companyia dels Capgrossos de Mataró i dels Castellers d’Esplugues, de la presència de la Muixeranga d’Algemesí.

Els borinots han obert plaça descarregant un ferm 4 de 8 que aquesta temporada ha estat el castell insígnia per arrencar les diades amb seguretat. Tranquil, ràpid i sense forces extres. En segona ronda, ha tocat recuperar un 3 de 8 que va marxar de vacances durant tot el juny. Per fi s’ha disposat de tot el tronc necessari per portar-lo a la plaça amb una solvència que ens ha de donar molta confiança i corda pel futur. I amb el 3 i el 4 al sarró, la tercera ronda ha portat un nou 7 de 7 sense secrets ni història. Deu pilars de 4 han permès treure el nas, merescudament, als més petits de la Colla.

Els Capgrossos han vingut a Sants amb un programa conservador, pensant en Premià i les Santes a curt i mitjà termini. Així, han descarregat un 4 de 8 tremolós, que indica que difícilment li podran posar un pis més per les Santes; un 2 de 7 solvent que fa intuir un 2 de 8 amb folre de manera immediata, i un 5 de 7 anecdòtic.

Per la seva part, els d’Esplugues han portat els seus millors castells. Curts d’efectius però amb una feina ben treballada als assajos. Un 3 de 7 clavat, un 5 de 7 inusualment segur i un 4 de 7 un pèl nerviós a l’entrada de la canalla han fet de l’actuació un bon moment per marxar de vacances.

Nosaltres ara també agafem les vacances. Necessàries i merescudes. Durant més de quatre mesos s’ha fet una feina de formiga increïblement dura i complicada. A la plaça no s’ha pogut reflectir tot el que s’ha suat en cada assaig. Però la feina hi és i ara només cal reprendre la tasca per Festa Major. Els fantasmes de tronc i canalla a poc a poc es van esvaint. Ara toca anar al gimnàs a recuperar múscul per folrar tot el que s’aconsegueix tècnicament. La segona part de la temporada promet emocions i cal que hi participem TOTS i TOTES. Potser la transició que veiem llaaaaaarga i desmotivant durarà menys del que ens pensàvem. Depèn de cadascú de nosaltres.

AMUNT BORINOTS I BONES VACANCES!!!

Castellers de Sants: 4de8, 3de8, 7de7, 10 Pde4
Capgrossos de Mataró: 4de8, 2de7, 5de7, Vde5
Castellers d’Esplugues: 3de7, 5de7, 4de7, 2 Pde4

Diada D'estiu, Sants 13 de Juliol, Barcelona