Abracem l’estiu – Diada d’Estiu del Castellers de Sants

Castellers de Sants Cròniques

Per celebrar l’estiu, per acomiadar el primer tram de temporada, per abraçar les vacances i per fer  grans castells a casa va néixer la Diada d’Estiu ara fa 5 anys. Un moment bonic per tot això, celebrar, acomiadar, abraçar, fer festa i grans castells al nostre barri.

L’actuació va començar puntual amb un pilar de dol per l’amic i casteller David. Tot seguit, les tres colles vam alçar pilars de quatre que donaven per encetada l’actuació.

Després d’un peu desmuntat, el tres de nou dels Castellers de Sants va pujava ferm i decidit, i es carregava sense gaire més. Només va rebregar una mica quan els més petits ja desfilaven cap avall, però encara quedaven forces suficients per defensar-lo amb solvència.

A la segona ronda, arribava el moment de l’estrena, el primer quatre de nou de la temporada. Després de dos peus desmuntats, a la tercera van sonar les gralles. De seguida tocaven l’aleta i descarregàvem un quatre de nou on algun dels rengles va haver de batallar de valent, però que gràcies al saber fer, la convicció i la tranquil·litat de tots plegats, la cosa va semblar plàcida i tot.

Última ronda, cinc de vuit. Un cinc que a mesura que pujava anava perdent les mides, i que amb l’aleta va patir alguna sacsejada que no va poder amb les ganes d’acabar bé. Descarregàvem doncs el tercer cinc de vuit de la temporada.

Per part de les colles convidades, els Castellers de la Sagrada Família, mostrant-se consolidats en la gamma alta de set,  van descarregar el set i el cinc de set i el tres de set aixecat per sota. Els Castellers d’Esplugues, van descarregar el quatre de set, el cinc de set i el quatre de set amb l’agulla.

provant el dos de nou

Els pilars de comiat per part de les tres colles donaven per tancada la part més castellera de la festa d’estiu. Però abans els de Sants volíem col·locar sisens al dos de nou, i així va ser. Una satisfactòria prova de dos de nou que a l’espera dels propers assajos, ens acosta una mica més al objectiu de tenir-lo a punt a l’última  actuació de la temporada en un marc immillorable, el Pla de la Seu a Tarragona.

El més positiu de la Jornada ver ser el resultat (primera tripleta màgica de la temporada!) en una Diada amb tot descarregat, bon ambient i col·laboració a les pinyes i soques. El millorable, el ritme! Més de dues hores d’actuació! Cal prendre’n consciència i seguir esforçant-nos per ser capaços d’aconseguir l’agilitat idònia pel bé del públic, de la Diada i dels propis castellers sempre, però especialment quan juguem a casa, doble esforç. El silenci i la concentració a plaça són ingredients imprescindibles i l’assaig és el moment ideal per practicar-ho.

Castelleres i Castellers, ens desenfaixàvem i ens difuminàvem amb la gran quantitat de gent que hi havia a plaça per, ara sí, celebrar l’estiu! La festa va continuar amb el correbars al ritme i bon rotllo de ZeBRASS Marching Band, una botifarrada ben feta que a jutjar per l’enorme cua va ser un èxit exquisit, i s’acabava amb els Albercocks, que amb les seves versions de cançons de pel·lícules i sèries de la nostra infantesa, van fer vibrar petits i grans! Van tancar la festa els PD Membrillos amb bon ritme!

Abracem-nos fort, que l’última setmana d’assajos ja és aquí! Som-hi!
RESUM ACTUACIÓ
Castellers de Sants: pde4 de dol, 4pde4, 3de9f, 4de9f, 5de8, Vde5
Castellers d’Esplugues:  2pde4, 5de7, 4de7a, 4de7, pde5
Castellers de la Sagrada Família: 2pde4, pde4ps, 7de7, 3de7ps, 5de7, Pde5

Diada d'estiu, Sants 30 de juny de 2018