Aniversari a l’antiga

Castellers de Sants General

Els Capgrossos de Mataró ens van convidar una vegada més a la diada del seu aniversari. La plaça de Santa Maria reunia la colla del Maresme amb els Marrecs de Salt i els Castellers de Sants.

El XXI aniversari dels Capgrossos ha suposat poder veure per primer cop dues colles diferents alçant tres castells amb soca a l’antiga en una mateixa plaça: el 3 de 9 amb folre i el 2 de 8 amb folre dels amfitrions, i el nostre 2 de 8 amb folre. Un avenç en la seguretat dels castells folrats que esperem que moltes altres colles se’l facin seu i el comencem a veure cada cop més .

Amb l’amenaça de pluja permanent, però amb un gran ambient de germanor entre colles, començaven els pilars d’inici sense cap entrebanc. En primera ronda, els mataronins van encarar un 4 de 8 que va pujar molt parat i no va presentar cap dificultat. Els gironins, per la seva banda, van fer el mateix amb un 3 de 8, i els de Sants vam alçar també un 3 de 8 molt a prop de pujar ja un pis més.

En segona ronda, venia l’estrena de la jornada. Els Capgrossos van fer per primer cop aquest any el 3 de 9 amb folre i ho feien amb soca a l’antiga. Els Marrecs van encarar la ronda amb un 2 de 8 amb folre bastant treballat. Per la nostra banda, els Borinots vam construir un 2 de 8 amb folre una mica obert i que va presentar un folre gairebé paritari, en el qual tots els últims cordons eren noies.

La tercera ronda es va tancar amb un 2 de 8 amb folre dels amfitrions que va fer patir una mica al descarregar-se, un 4 de 8 dels de Salt i, per la nostra part,  també un 4 de 8 que va venir acompanyat d’alguns canvis al tronc i que es va realitzar més obert del compte, però que vam saber defensar perfectament.

En menys de dues hores les tres colles vam poder fer els pilars caminats, les tres rondes juntament amb els pilars de comiat i acabar amb un toc de vermut que ens va portar a gran part dels més joves a gaudir d’un dinar al local dels Capgrossos de Mataró. Una diada ràpida, en la qual es va respirar sempre molt bon ambient, i que finalment no va venir acompanyada de pluja.

Acabat el maig santsenc i començat aquest juny, ja és hora de fer l’embranzida final del primer tram i encarar-lo amb totes les forces!

Resum de l’actuació:

Capgrossos de Mataró: 4de8, 3de9f, 2de8f, dos pde5, deu pde4

Marrecs de Salt:  3de8, 2de8f, 4de8, vde5

Castellers de Sants: 3de8, 2de8f, 4de8, vde5

XXI Aniversari dels Capgrossos de Mataró, Mataró 4 de juny de 2017