Aniversari confinat

Castellers de Sants General

L’aturada de l’activitat castellera ha impedit que aquest diumenge, a la plaça de Bonet i Muixí, els Castellers de Sants realitzéssim l’actuació del XXVIIè Aniversari. Alhora, tampoc vam poder fer les vigílies. Tot i això, els borinots hem volgut celebrar-ho a través de les xarxes socials.

Així, els santsencs hem realitzat un videoclip de la cançó ‘Si tothom calla’ de Gertrudis, en col·laboració de la Suu i JazzWoman, a partir dels vídeos que han anat enviant els membres de la colla des de casa seva. Més tard també hem donat a conèixer els diversos garrotins que els borinots i les borinotes s’han inventat per celebrar aquest aniversari.

El castell de dones

L’actuació de vigílies, a més, compta amb un esdeveniment característic des de fa 13 anys: el castell de dones. Des del 2007 les borinotes hem alçat construccions com el 9 de 6, el 2 de 6 per sota o el 2 de 6 i el 5 de 6 simultanis, en uns castells 100% femenins (tant a canalla, tronc, pinya, gralles i tabals).

Per això, a través de Twitter, els de la camisa grisa hem fet un repàs de la trajectòria del castell de dones. La co-cap de colla dels Castellers de Sants, Ariadna Vázquez, recorda que “tot va començar com una sorpresa que les dones de la colla vam preparar amb molta il·lusió”, però que amb els anys “s’ha acabat convertint en una tradició i una reivindicació, que mostra el gran potencial femení en els castells i a la nostra colla”.

A més, el castell femení ha esdevingut un esdeveniment que es rep amb molt entusiasme, tant a la colla com al barri, tal com detalla Vázquez.

Activitats confinades

Aquests actes, per tant, s’afegeixen a les diverses iniciatives que s’han dut a terme per mantenir viva la colla. Aquest divendres vam realitzar el darrer Kahoot, que s’havia fet de manera ininterrompuda en cada dia d’assaig.

El dia que s’havia de fer la calçotada de la colla, el 5 d’abril, també es va celebrar la festa amb una batalla de Pd’s virtual. A Instagram, a més, s’han ofert diverses plantilles de temàtica castellera perquè cadascú les emplenés.

La canalla ha estat una de les parts més actives en aquests dies. A través d’una gimcana virtual, els més petits de la colla han fet manualitats, versions de cançons, receptes de cuina, concursos…

En els pròxims dies els Castellers de Sants anunciaran una junta oberta a tota la colla, en la qual s’abordaran diversos temes sobre les informacions que s’estan rebent.