Avançant a pas ferm

Castellers de Sants Cròniques, General

Enmig d’una setmana convulsa per la sentència del procés i les contínues mobilitzacions, els Castellers de Sants encaràvem el passat diumenge el dia més important de la temporada: la celebració de la nostra XXVII Diada. Aquesta, a més, tenia un significat especial per les ganes que tenia la Colla de fer un pas endavant i tornar a demostrar tot el seu potencial. Com en anys anteriors, ens van acompanyar a plaça els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró, que van haver de rebaixar una mica els seus objectius per causa d’una setmana complicada d’assaigs.

Els Castellers de Sants obríem plaça amb el 3 de 8. El dotzè de l’any es va bastir de forma excel·lent i va mostrar el bon estat d’un castell que, en descarregar-se, va anar acompanyats de crits d'”un pis més”. En segona ronda arribava el gran moment de la Diada amb el primer intent d’un castell de nou en aquesta temporada, després que les darreres proves haguessin donat molt bones sensacions del 4 de 9 amb folre. Aquest va pujar remenat i amb alguna mala quadratura evident. Tot i això, la convicció i la rapidesa en l’execució van permetre descarregar-lo i desfermar l’eufòria borinota. La festa, però, no va ser completa, ja que el 2 de 8 amb folre va quedar en coronat després que una batzegada en el moment de l’aleta toqués de mort al castell.

Els Minyons de Terrassa també van portar el castell de nou a Bonet i Moixí. En el seu cas va ser el 3 de 9 amb folre que es va descarregar amb suficiència. Abans ja havien completat el 2 de 8 amb folre i van tancar les rondes de castells amb el 5 de 8. Alhora van arrodonir l’actuació amb el pilar de 7 folrat. Els malves es desplaçaran aquest pròxim diumenge a Girona, on de ben segur tornaran a portar la gamma extra.

Els Capgrossos de Mataró també van haver de modificar assajos, fet que no els va permetre treballar algun castell que volien estrenar diumenge. Els maresmencs, però, van completar una actuació amb dos castells de la gamma alta de vuit com el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8, essent aquest el que van haver de treballar més. Abans, havien fet un 4 de 8 tranquil a l’espera de poder-li posar l’agulla al mig. També van descarregar el pilar de 6.

Un cop acabada l’actuació, una gran massa grisa vam dinar junts a Les Cotxeres de Sants, un dinar que va precedir els espectacles i el concert final. Diumenge vam viure una gran jornada per celebrar que la feina fosca feta a l’assaig ha donat els seus resultats a plaça. En aquest últim mes de temporada que tenim per davant encara queden tres actuacions on hem de seguir fent nous passos endavant i estrenar castells que encara no han vist la llum. Ens veiem a assaig i a les places!

Resum de l’actuació

  • Castellers de Sants: Pde4cam, Pde4, 3de8, 4de9f, 2de8f c, 8pde4 (1c)
  • Minyons de Terrassa: Pd4ecam, Pde5, 2de8f, 3de9f, 5de8, Pde7f, Pde45i 4Pde4
  • Capgrossos de Mataró: Pde4cam, Pde4, 4de8, 2de8f, 5de8, Pde6, 4Pde4
XXVI Diada dels Castellers de Sants, 20 d'Octubre de 2019, Barcelona