Cal Muns, nova plaça castellera

Castellers de Sants Cròniques

La plaça de Cal Muns, a la Bordeta, va gaudir el passat diumenge de la seva primera actuació. Dins dels actes de Sant Medir, els Borinots vam organitzar en aquesta remodelada plaça la tradicional actuació rotatòria que aquest any va congregar els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Sarrià, que hi participaven per primera vegada.

5 de 7

4 de 7

7 de 7

L’actuació, que va iniciar-se a la una del migdia, es va celebrar a l’antiga i es va desenvolupar de manera molt àgil i ràpida; en poc més de 35 minuts ja s’havien realitzat les dues primeres construccions de cada colla i en una hora i escaig s’havien completat tots els castells i els pilars de comiat.

A més a més, la temperatura i el matí primaveral amb què es va despertar la ciutat van ajudar que la plaça estigués plena de veïnes i veïns del barri que van aguantar fins a darrera hora el transcurs de l’actuació.

Nova plaça castellera a la Bordeta

Pel que fa als castells, cal remarcar que cap de les quatre colles va sortir del guió i totes van culminar els castells plantejats a l’inici de la  temporada. D’aquesta manera, els Castellers de la Vila de Gràcia van descarregar el 4 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla, els Castellers de Sant Cugat van descarregar el 3 de 7 (després d’un intent desmuntat per indecisió de la canalla), el 4 de 7 i el 2 de 6, els Castellers de Sarrià van descarregar el 4 de 6 amb l’agulla i el 3 de 6 i van carregar el 4 de 6 i els Castellers de Sants vam descarregar el 4 de 7, el 5 de 7 i el primer 7 de 7 de l’any, tres castells que en cap cas ens van plantejar problemes més enllà dels que acostuma a haver-hi en aquest punt de la temporada: rodatge dels castellers, estrenes en algunes posicions i els nervis lògics de les novetats.

Ara sí que donem, doncs, la temporada per iniciada. Una temporada que es planteja amb renovacions però que ve carregada d’il·lusió.

Resum de l’actuació:

Castellers de Sants: 4de7, 7de7, 5de7 i Vde5.
Castellers de la Vila de Gràcia: 4de7, 5de7, 4de7a i Pde5.
Castellers de Sant Cugat: id3de7, 4de7, 3de7, 2de6 i 2Pde4.
Castellers de Sarrià: 4de6a, 3de6, 4de6c i Pde4.

Diada Sant Medir a Sants, Barcelona 10 de Març de 2019