Castells, barri i gastronomia per l’aniversari dels Castellers de Sants

Castellers de Sants General

L’actuació d’aniversari serà diumenge a les 11:30 h a la plaça de Bonet i Muixí, amb els Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Tarragona, que acompanyaran els Borinots.

Els Castellers de Sants tornen a poder celebrar el seu aniversari en plenes facultats, després de dos anys totalment condicionats per la pandèmia. Aquest diumenge, doncs, la plaça de Bonet i Muixí viurà la primera actuació amb colles convidades des de la tardor del 2019. Per altra banda, durant tota la setmana hi haurà altres actes al voltant de la Colla, com la ruta gastronòmica, la xerrada a l’entorn dels 125 anys de l’annexió de Sants i l’actuació de vigílies.

L’actuació de diumenge, per tant, serà l’acte principal de la setmana del 29è aniversari dels Borinots, que tindran com a companys de la jornada els Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Tarragona. D’aquesta manera, els castells tornen amb força a Bonet i Muixí, amb l’objectiu d’emplenar altre cop la plaça de camises grises i de l’afició borinota del barri.

Castellerament, els Borinots podrien fer un nou pas en la temporada amb el primer castell de vuit, després d’un inici d’any amb molt rodatge de castells de set que han ajudat a recuperar sensacions, i que han servit per poder estrenar i donar confiança a la nova canalla.

Dissabte, la plaça d’Osca acollirà l’actuació de vigílies, on també prendran part la Colla Jove de Castellers de Sitges. I la d’enguany podrà tornar a veure el castell de dones que no ha estat possible aquests darrers dos anys a causa de la pandèmia. Al matí, a més, Cal Borinot serà l’espai per a la xerrada a l’entorn dels 125 anys de l’annexió de Sants a Barcelona, a càrrec de l’Agus Giralt.

Ruta gastronòmica

Els Castellers de Sants i la DO Sants s’uneixen per l’aniversari dels de la camisa grisa per preparar una ruta gastronòmica en 24 establiments del barri. Cadascun d’ells comptarà del 2 al 7 de maig amb un plat o una tapa borinota.

A més, demanant-la, es podrà participar en el sorteig d’un val de 20 € de descompte per al bar de la DO Sants que s’esculli. Per fer-ho, la persona interessada haurà de penjar la foto amb el hashtag #TastetBorinot i les etiquetes @calborinot i @d.o.sants.