Castells i calçots, en aquest ordre, combinació guanyadora

Castellers de Sants Cròniques, General

Ja fa sis anys que diumenge de Rams, a Cal Borinot, canviem les palmes i els palmons per calçots i botifarres a la brasa. L’èxit de convocatòria que altre cop ha significat l’esperada calçotada borinota, la consolida com una de les cites més esperades d’aquesta part de la temporada i, de pas, serveix de reclam perquè molts castellers s’animin a endarrerir les vacances unes hores i participin de l’actuació prèvia, que aquest diumenge va aplegar un bon gruix de camises grises.

La convocatòria deia que a les 12 h, el punt de trobada era la font de la rambla de Sants, just a l’inici del popularment conegut com “el calaix de la vergonya”. I allà hi hem fet cap amb dues colles amb solera com són la Colla Jove de Castellers de Sitges i els Nens del Vendrell. L’actuació, típica de l’època de la temporada on som, ha servit per seguir rodant castells i castellers i s’ha desenvolupat plàcidament en un assoleiat dia primaveral.

Pel que fa als castells, destaquem el segon 3 de 8 gris de l’any, que vam acompanyar del 2 de 7 i el 7 de 7. Tot sobre el que estava previst. Per part de les colles convidades, els vendrellencs van fer castells de set (el quatre amb l’agulla, el tres i el quatre) i els de Sitges van acompanyar la seva màxima construcció del dia, el 4 de 7, amb dos castells de 6.

Durant l’actuació, una destacació d’imprescindibles i mai prou reconeguts voluntaris van fer el necessari per tenir a punt tots els detalls per abastir les més de 450 persones que van aplegar-se als jardins de Joaquim Domingo, ben a prop del nostre local social. Un concert del cantautor Marc Dantuvi i una animada batalla de PDs van fer allargar la jornada fins que es va fer fosc. Una bona manera d’iniciar aquesta setmana de vacances castelleres.

Actuació
Castellers de Sants 2de7, 3de8, 7de7, Vde5
Jove de Sitges 4de6a, 4de7, 5de6, Pd5, dos Pd4
Nens del Vendrell 4de7a, 3de7, 4de7, Pde5