La segona clàssica de vuit a un Gavà plujós

Castellers de Sants Cròniques

Arribem a la plaça de Jaume Balmes de Gavà amb un cel gris però sense pluja, i amb ganes de començar l’actuació sota uns núvols que amenacen. L’actuació és també un homenatge als 70 anys de la creació dels Xiquets de l’Eramprunyà per un vallenc resident a Gavà.

Amb la pinya del 3 de 8 muntada, esperem que acabi l’homenatge dels 70 anys dels Xiquets de l’Eramprunyà, per poder començar; mentrestant, aprofitem el temps mort per mirar-nos al mirall gegant que domina la plaça de Balmes. Al final els Borinots obrim l’actuació completant el 3 de 8.

Tot seguit, els Castellers de Gavà alcen un 4 de 6 amb èxit, i la Colla Vella Xiquets de Valls, igual que Sants, planta un 3 de 8 ben sòlid. Per tancar la primera ronda, la Colla Jove de Sitges ens porta un 2 de 6 sense problemes.

A la segona ronda, a Sants ens toca fer el 4 de 8, el quart ja de la temporada, que es veu ben plantat i segur. Després d’un 3 de 6 amb l’agulla dels amfitrions, s’alça  l’únic castell folrat de l’actuació, el 2 de 8 amb folre de la Vella. L’alcen una mica nerviosos, malgrat  que el tenen controlat en tot moment. Sota un cel que es posa més i més gris, Sitges basteix un 5 de 6 bastant més tranquil que el que van portar a l’actuació de Sant Jordi, el 22 d’abril passat.

Tercera ronda. Cauen gotes. Gotes grosses. Sants tanca la pinya del 2 de 7. Algú crida ‘avall’ i ens amaguem sota les carpes i els coberts. Però la pluja no ens pot aturar tan fàcilment! Tornem a tancar el 2 de 7 sota el gran porxo de la plaça i alcem el castell amb tranquil·litat. Els de Gavà segueixen amb un altre castell agullat, el 4 de 6 amb agulla, i després ve l’estrena del dia per part dels Vallencs, un 4 de 8 amb l’agulla. Malgrat un moment d’incertesa al posar el pom de dalt, a la baixada el castell recupera la seva forma i desvela un pilar de 6 assegurat. Per tancar la tercera ronda la Jove de Sitges opta pel 4 de 6 amb l’agulla.

L’actuació acaba tornant al mig de la plaça i sense mullar-nos. I s’hi fan un pilar de 6 dels de Valls, un vano de 5 de Sants, i un pilar de 4 de Gavà i de Sitges. 

La segona clàssica borinota de l’any ens permet anticipar posar un pis més a la torre pel 25è aniversari de la Colla, que tindrà lloc el cap de setmana que ve. No t’ho perdis!

Actuació 70è aniversari dels Xiquets de l’Eramprunyà
@borinots: 3de8,4de8,2d7,vde5
@CastellersGavà: 4de6,3de6a,4de6a,P4
@collavella: 3de8,2de8f,4de8a, dos P5, dos P4
@jovedesitges: 2de6,5de6,4de6a, P4

Homenatge als Xiquets de l'Eramprunyà, Gavà 05 de maig de 2018