Comunicat dels Castellers de Sants

Castellers de Sants General

Amb relació a les denúncies per agressions presentades per alguns castellers contra algunes de les participants al boicot al concert d’Itaca Band, a la Festa Major de Sants 2017, els Castellers de Sants:

  • Reiterem que aquestes denúncies van ser realitzades a títol individual per les persones que van patir agressions físiques durant el concert, i no per la Colla.
  • Informem que les denúncies presentades pels membres de la nostra Colla assenyalats públicament, van ser retirades el 25 d’abril. Seguim pensant que la millor manera de solucionar aquest conflicte no ha de ser la judicial, celebrem aquesta decisió i esperem que sigui l’oportunitat per reprendre la bona relació entre entitats i persones del barri que sempre hem valorat molt positivament.
  • Traslladem que les motivacions per a la retirada de les denúncies són:
    • la voluntat dels denunciants “de rebaixar la tensió existent i propiciar l’inici d’una mediació entre col·lectius que permeti recuperar la pau, tranquil·litat i convivència dins el barri”.
    • el seu desig d’evitar “danys en la reputació de la Colla fruit d’aquest conflicte i de l’existència d’un procés judicial obert”.
  • Reconeixem que no vam saber identificar les implicacions ni les conseqüències d’incloure Itaca Band en el cartell de Festa Major. En aquest sentit, hem realitzat un intens procés de debat i autocrítica en el si de la Colla i acceptem que vam cometre errors.
  • Creiem necessari que els col·lectius promotors del boicot també facin autocrítica i reconeguin que les agressions es van produir i que aquestes van ser un error.
  • Seguim convençuts que la mediació és l’eina per a la resolució del conflicte i en aquest sentit hem demanat en diverses ocasions a la Comissió de Protocol de l’Assemblea del Barri de Sants (ABS) l’inici d’un procés d’aquestes característiques.

Tal com ja havíem manifestat amb anterioritat, ens declarem contraris a tot tipus de violència, especialment la masclista, denunciarem qualsevol tipus d’agressió d’aquestes característiques i no acceptem de cap de les maneres que es jutgi la Colla dels Castellers de Sants en una direcció que no sigui aquesta. Defensem la cultura popular i defensem el barri com a un dels trets identitaris i característics de la Colla. Treballem per un barri viu, i ho fem orgullosos de saber que en els nostres 25 anys d’història, centenars de veïns i veïnes han lluït aquesta camisa i han compartit aquests valors amb nosaltres.

Castellers de Sants
2 de maig 2018

Per tal de dotar de context aquest comunicat, posem en coneixement de l’opinió pública les accions dutes a terme durant els darrers mesos per tal de desencallar el conflicte. Continuem estant, com ho hem fet des de l’inici, oberts al diàleg i la cerca de solucions amb les parts implicades. Podeu consultar la cronologia dels fets en aquest enllaç.