Comunicat sobre els fets del concert del 22 d’agost

Castellers de Sants Cròniques

Des dels Castellers de Sants volem mostrar el nostre malestar i rebuig amb la situació de violència viscuda el dia 22 d’agost en el marc de la Festa Major de Sants i en concret durant el concert d’Itaca band. Ho fem denunciant amb fermesa les actituds violentes dutes a terme per part de les manifestants.

La concentració va arribar a l’espai del concert amb torxes enceses i pancartes i mitjançant empentes es va situar davant de l’escenari. En el moment d’inici del concert, les manifestants van llançar tot tipus d’objectes contra el grup i intentaven accedir a l’escenari.

Membres dels Castellers de Sants, a causa dels aldarulls, es van situar darrera les tanques al voltant de l’escenari per tal de garantir la seguretat de l’espai i de les persones. Aquests castellers, juntament amb el públic, van patir mossegades, cops de puny, empentes, estirades de cabells, puntades de peu, escopinades i insults per part de les manifestants. En cap moment va haver-hi una resposta violenta per part nostra. Cinc persones del públic i diversos membres de la colla van ser ateses pels serveis mèdics.

En aquest sentit, els Castellers de Sants:

  • Ens declarem contraris a tot tipus de violència masclista i denunciarem qualsevol tipus d’agressió. No acceptem de cap de les maneres que es jutgi la colla dels Castellers de Sants en una direcció que no sigui aquesta, com en els darrers dies s’ha intentat fer.
  • Defensem la cultura popular i defensem el barri. Treballem per un barri viu, pels veïns i les veïnes, lliure d’especulació i de qualsevol forma de feixisme. Ho fem orgullosos de saber que en els nostres gairebé 25 anys d’història, centenars de veïns i veïnes han lluït aquesta camisa i han compartit aquests valors amb nosaltres.
  • Valorem i recolzem la feina que es fa al barri des de les diferents entitats i espais, però ahir, malauradament vam ser víctimes d’agressions físiques i verbals per part d’alguns membres d’aquests col·lectius.

Tot i sentir-nos profundament dolguts i atacats per la situació viscuda, ens agradaria considerar-ho un fet aïllat. Creiem en el reconeixement de la feina ben feta per passar pàgina i continuar caminant plegats per uns valors que, en moltes ocasions, han estat i són uns valors comuns.

Demanem, doncs, que les entitats, els espais i els col·lectius signants del boicot comparteixin la denúncia de les actituds violentes que es van produir ahir, manifestant públicament el seu rebuig.

 

Castellers de Sants, 23 d’agost de 2017