Consolidar per créixer

Castellers de Sants Cròniques, General

Com de costum en els darrers anys, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants es van citar al peu de la catedral de Tarragona per plantar-hi els seus castells. Passats cinc minuts de les sis de la tarda, amb 30 graus de temperatura i més del 70% d’humitat, els matalassers començaven el primer castell.

Els borinots, seguint amb el programa de consolidació i creixement, vam portar a plaça força més efectius dels que es podia preveure. Un bon senyal i una bona direcció. Un sòlid 5 de 7, un aplomat 4 de 8 i un divertit 7 de 7 (qui més qui menys tothom somreia) van permetre donar un altre punt de confiança als nous components del tronc i, sobretot, a la canalla. L’evolució és correcta i ha de ser també engrescadora.

Els verds venien a plaça amb un programa més ambiciós, que incloïa dues estructures a estrenar enguany. Per donar confiança a la canalla, van obrir amb un 3 de 9 amb folre que els va exigir desmuntar-lo amb els dosos a l’altura dels sisens. En el segon intent, el van descarregar desafiant totes les lleis de la gravetat. En segona ronda estrenaven un 4 de 9 amb folre que va repetir la mateixa seqüència del 3: un primer intent desmuntat i una descarregada en el segon intent, d’intensitat set a l’escala de Richter. Van tancar amb un sòlid 2 de 8 amb folre i la cirereta d’un magnífic i meritori pilar de 7 amb folre, totalment nou des del terç fins a l’enxaneta.

Els tarragonins van decidir portar un programa segur, consolidat i, vista la planta dels castells, inclús un punt conservador. A l’inicial 3 de 8 el va seguir un 4 de 8 i un 5 de 7 que no els va significar cap problema. De segur que és la ferma base d’estructures que demanen un pis més.

La jornada va acabar amb una ronda de pilars exprés, ja que la xafogor inicial havia donat pas a un ruixat d’estiu que feia dies que no vèiem.

Castellers de Sants: 5de7, 4de8, 7de7, Vde5

Castellers de Vilafranca: (id)3de9f, 3de9f, (id)4de9f, 4de9f, 2de8f, Pde7f

Xiquets de Tarragona: 3de8, 4de8, 5de7

Diada del Pla de la Seu, 6 de Juliol de 2019, Tarragona