Cal Borinot | borinots.cat

Cal Borinot

Cal Borinot

Carrer Comtes de Bell-lloc, 49, Barcelona

Mostra un mapa més gran

 

Hi trobaràs algú:

  • Els dimarts: 18h a 19h, i després de l'assaig
  • Els dijous: 20h a 21h (durant la junta)
  • Els divendres: 18h a 21h, i després de l'assaig

El LOCAL és un element molt important en la vida d’una colla castellera. Sempre hi havia hagut la necessitat d’un espai de reunió propi, però no s’havia pogut portar a terme amb èxit. La iniciativa de buscar un local tornà a sorgir a partir de les ganes d’un grup de joves cada cop més nombrós i cohesionat, que van engrescar la resta de la colla en aquest projecte ambiciós.

El local ideal hauria de disposar d’una sala polivalent on poder assajar comfortablement els castells i poder també albergar altres activitats de grup, com dinars, passis de video, conferències, festivals… També hi hauria d’haver un bar per poder fer la cerveseta i l’entrepà després dels assajos i actuacions, i petar la xerrada amb els companys. Altres necessitats de la colla que hauria de cobrir el local ideal seria una sala condicionada per a l’assaig de gralles i timbals i un arxiu-magatzem, per exemple. Aviat es va topar amb la realitat del barri i de la ciutat, que feia molt difícil trobar un local que reunís les condicions desitjables.

Després de buscar molt, es va decidir apostar pel localet del carrer Vallespir per començar aquesta aventura, convertint-lo en Cal Borinot, la seu social dels Castellers de Sants, i mantenint el pati de l’escola Jaume I com a local d’assaig. Anys després, ens vam mudar al nostre actual Cal Borinot, al c/ Comtes de Bell-lloc. El local és el lloc de reunió habitual dels castellers de Sants quan no estan assajant i a més a més és el punt de contacte amb el barri, gràcies a la seva ubicació clau en un dels carrers emblemàtics de Sants. Des de la seva inauguració s’hi han celebrat moltes activitats que han enriquit la vida de la colla i que l’han ajudat a donar-se a conéixer i a créixer. Mentre no aparegui aquest local ideal que tots somiem, continuarem cuidant Cal Borinot per tal de fer-lo el millor espai de trobada per als Castellers de Sants i tots aquells que hi vulguin tenir alguna cosa a veure!