Diada de rodatge al barri

Castellers de Sants Cròniques, General 0 Comments

Aquest diumenge els Castellers de Sants jugàvem a casa als recentment remodelats Jardins de Can Mantega en la diada del Triacord. Ens acompanyaven a plaça els companys castellers del districte, els Castellers del Poble Sec; i els amics Castellers d’Esplugues, en la que era la seva primera diada de la temporada.

La diada del Triacord es fa a principi de temporada i serveix principalment per rodar castells de 7 i algun de 8 amb la intenció de provar o perfeccionar diferents posicions dels castellers, tant de tronc com pinya i canalla; al mateix temps que donem a conèixer el fet casteller a diverses places del barri de Sants. Aquesta ha sigut la primera diada de primavera on ja hem començat a notar la calor i on hem pogut gaudir de l’assistència de força públic del barri.

Començàvem la diada amb els pilars d’inici amb varis pilars de 4 per part de les tres colles. En primera ronda hem sortit de 5 de 7. Un 5 que no para de veure cares canviades en diverses posicions per poder segui rodant i rodant l’estructura. Seguien els de Poble Sec amb un segur 4 de 6 amb l’agulla i un 5 de 7 per part dels d’Esplugues una mica treballat, però defensat amb ofici.

En segona ronda tornàvem a fer el 4 de 8 que ja havíem estrenat la setmana passada a Sabadell. Després d’un peu desmuntat on s’han hagut de moure els baixos per reestructurar mides, ha pujat ferm i, sense cap sorpresa, l’hem pogut descarregar amb solvència.
Per la seva banda els Bandarres feien un 4 de 7 i els Cargolins un 4 de 7 amb l’agulla, que ha perillat bastant en el moment més crític de la sortida de l’anxaneta del pilar. Sense donar-se per vençuts, l’han descarregat havent-lo treballat de valent.

En tercera ronda hem fet un 7 de 7 que ha servit també per rodar i seguir provant moltes noves posicions. Després els de Poble Sec feien un 3 de 7 i tancaven les rondes de castells els Cargolins fent el 4 de 7 per entrar en rodatge amb aquesta estructura. Els Castellers d’Esplugues feien així la millor diada d’inici de la seva història.

A la ronda de pilars fèiem un vano de 5 i els Castellers de Poble Sec i els d’Esplugues un pilar de 5.

Amb el toc de vermut acabàvem una còmode i ràpida actuació sense cap caiguda.

Resum de l’actuació:

  • Castellers de Sants: 2pd4, 5d7, 4d8, 7d7, vd5
  • Castellers del Poble Sec: 2pd4, 4d6a, 4d7, 3d7, pd5
  • Castellers d’Esplugues: 3pd4, 5d7, 4d7a, 4d7, pd5

Comparteix aquesta crònica!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *