Diada de Sant Medir

Castellers de Sants Cròniques

Després de l’actuació inicial de Santa Eulàlia, aquest diumenge els Castellers de Sants tornàvem a plaça amb motiu de Sant Medir, festa que ens marca l’inici del calendari habitual de diades. Sota un cel amenaçador de pluja ens vam dirigir cap a la plaça del Consell de la Vila a Sarrià, on la colla local acollia aquest any l’actuació. També hi van ser presents, com sempre, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Sant Cugat.

Un cop aixecats els pilars d’entrada, vam iniciar la nostra actuació amb un nou 3 de 7, que vam completar sense dificultats. També vam descarregar perfectament el 4 de 7: és a dir, vam repetir els dos castells que ja havíem fet a la plaça de Sant Jaume tres setmanes enrere.

Tot i haver fet proves del 4 de 7 amb agulla, ens vam acabar decantant per realitzar el castell amb un pis menys, que va servir per fer algunes estrenes en el pom de dalt. I vam acabar l’actuació amb dos pilars de 4.

L’actuació va ser especialment reeixida per als Castellers de Sarrià, que van descarregar el primer 2 de 6 des de la seva refundació. També van fer vibrar la plaça amb un 3 de 6 que es va defensar al límit.

Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia van estrenar el 4 de 7 amb agulla, després que per Santa Eulàlia ja haguessin fet els dos castells bàsics de set. Finalment, els Castellers de Sant Cugat van fer la seva primera actuació de l’any, tot completant el 3 i el 4 de 7, a més del 5 de 6.

Els Borinots tornarem a plaça el pròxim 19 de març en una actuació al Mercat de Sants. Ens esperen, per tant, dues setmanes d’assajos (exceptuant el d’aquest dimarts) per continuar fent passes endavant i poder estrenar nous castells.