Una #diada2018 molt castellera

Castellers de Sants Cròniques

11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, ha estat també la primera actuació completa del segon tram de temporada castellera. I quina actuació! A finals d’agost tornàvem de vacances per celebrar la Festa Major de Sants, i allà començava la #revolucióborinota. Aquestes primeres setmanes de setembre ens han permés engegar aquesta revolució amb assajos molt complets que han donat ja els seus primers fruits castellers.

Just el dia abans de la #Diada2018 vam participar a la marxa de torxes del barri de Sants. Enguany, els organitzadors havien decidit acabar la marxa al costat del nostre local social, als jardinets de Joaquím Domingo i Sánchez. El motiu va ser per felicitar-nos pels 25 anys de la Colla. En aquesta marxa hi vam sumar dos pilars de quatre.

Ben d’hora al matí del dia 11 ens vam reunir al Fossar de les Moreres per fer la tradicional ofrena floral. Vam acompanyar l’ofrena d’un pilar de cinc i un breu pilar caminant de quatre. Després, vam cantar tots junts l’himne dels Segadors. Amb l’ofrena feta ens vam dirigir cap al monument de Rafael Casanova per fer-hi la segona ofrena floral. Però l’enorme cua ens va impedir fer-ho abans de l’actuació que haviem programat just un carrer al costat.

Actuació castellera a Ronda Sant Pere

Així que al migdia ens vam enfaixar de nou a l’interjecció del carrer del Bruc amb la ronda de Sant Pere per actuar amb Castellers de la Vila de Gràcia i Bordegassos de Vilanova. Allà vam alçar la primera tripleta de 8 d’aquest segon tram. L’actuació va començar amb tres pilars de quatre. En primera ronda vam descarregar el quatre de vuit, amb un descens treballat per no perdre les mides. La segona ronda va ser més còmode, amb un dos de vuit amb folre perfecte. I ja en van cinc enguany, a més del dos de nou amb folre i manilles que vam descarregar al Pla de la Seu de Tarragona a principis de juliol. En la tercera ronda vam tancar l’actuació amb el vuitè tres de vuit de la temporada. Vam sellegar una plàcida actuació amb un vano de cinc.

Vam compartir plaça amb els Castellers de la Vila de Gràcia, que van descarregar un pilar de quatre, el tres i el quatre de vuit, el cinc de set i un vano de cinc. Els Bordegassos de Vilanova també ens van acompanyar amb tres pilars de quatre, el cinc de set, el quatre de set, el tres de set, que va patir un intent desmuntat previ, i un vano de cinc. Amb els Bordegassos ens tornarem a trobar tot just aquest diumenge 16 de setembre a casa seva, en la seva diada d’Albert Salvany.

Un cop acabada l’actuació ens vam acostar de nou al monument a Rafael Casanova per, aquest cop sí, fer l’ofrena floral i un pilar de quatre.

La manifestació a Avinguda Diagonal

La tarda va ser el moment de la manifestació, la setena convocada per Omnium Cultural i l’Assemblea Nacional de Catalunya. I un cop més hi vam participar aportant les nostres construccions. Hi vam fer diversos pilars i castells, també un quatre de set. Tot això en el tram 9, ocupat pels veïns del nostre barri de Sants.

I això no és tot. La #revolucióborinota continua aquest divendres 14 de setembre amb l’assaig porta un amic, a partir de les 21 h. I el diumenge una nova actuació a Vilanova. I poc a poc, fent camí cap a l’actuació de La Mercè i el Concurs de Castells de Tarragona.

Castellers de Sants: 3pde4, 4de8, 2de8f, 3de8, Vd5
Castellers de la Vila de Gràcia: pde4, 3de8, 4de8, 5de7, Vde5
Bordegassos de Vilanova: 3pde4, 5de7, 4de7, id3de7, 3de7, Vde5

 

Diada, Barcelona 11 de setembre de 2018