En dies històrics, castells!

Castellers de Sants Cròniques

Després d’uns dies políticament complicats, que ens van fer suspendre l’assaig d’aquest divendres, arribàvem a Sitges. Com és habitual, hem enfilat el carrer de Sant Francesc entre tonades de gralla i repics de timbal i hem entrat a la plaça del Cap de la Vila amb un pilar caminat.

detall del 2 de 8 amb folre

ELS AMFITRIONS han obert la diada amb un 2de7, el primer dels seus dos reptes de l’actuació. El castell ha pujat nerviós i amb un tremolí constant i a la creuada de l’enxaneta ha acabat cedint en l’encaix entre terços i quarts. Els Borinots hem fet un 3de8 plàcid, que no ha mostrat cap dificultat en la seva exhibició i els graciencs també han apostat pel tres de vuit.


EN SEGONA RONDA, els sitgetans no han volgut fer cap pas enrere ni renunciar als seus objectius inicials i han apostat pel 4de8 que, tot i haver-se de muntar al tercer peu, han acabat descarregant. Els de Sants hem atacat el plat fort de la nostra jornada, un castell que encara no havíem estrenat enguany, el 4de8a. L’estructura del quatre no s’ha acabat d’assentar del tot i això ha fet que el pilar que es bastia al seu interior s’hagués de treballar una mica durant la descarregada. Malgrat aquests petits contratemps, però, el castell no ha perillat en cap moment. Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia han completat el 2de7 sense cap inconvenient.


A L’ÚLTIMA RONDA els locals ha fet un 5de7, que iguala així la millor actuació de la seva història, que ja van fer l’any 2009. Per la nostra banda hem apostat pel 2de8f amb les manilles en lloc del folre, en previsió d’alçar-lo un pis més a la propera actuació d’aquest dimecres, a Vilafranca. Els de Gràcia han completat un 4de8 que no ha presentat les millors mides.


A LA RONDA DE PILARS, els Borinots hem descarregat per segon cop aquest any el pde6, mentre que les altres dues colles han fet diversos pilars de quatre i de cinc.

Malgrat haver d’anul·lar alguns assajos en un moment clau de la temporada, en què hem d’acabar d’assolir els grans castells que hem preparat durant tot l’any, la nostra colla no afluixa, com ja hem demostrat al llarg de la nostra història, i aquest cop no serà menys. Ara toca treure més pit que mai perquè és EL moment!

XXV Diada de la Colla Jove de Castellers de Sitges, Sitges 28 d'octubre de 2017

Resum actuació:
Colla Jove de Castellers de Sitges: 2de7c, 4d8, 5de7, vde5, 2p4
Castellers de Sants: 3de8, 4de8a, 2de8f, pde6, 4p4
Castellers de la Vila de Gràcia: 3de8, 2de7, 4de8, p5