Diumenge de Rams i CALÇOTS!

Castellers de Sants Cròniques

Aquest Diumenge de Rams l’amenaça de pluja i la baixada de temperatures no van condicionar una actuació que, cada vegada més, centra el seu interès en l’esperada calçotada posterior.

Així, amb les taules ja parades, els calçots a punt i els dits creuats perquè la finíssima pluja que queia a estones no anés a més, la Font Nova de la plaça de Sants va ser l’escenari de fons d’una actuació de dues colles. Els convidats, els Bordegassos de Vilanova, colla amb la qual no acostumem a actuar, malgrat desplaçar pocs efectius van mostrar-se segurs i àgils en les seves construccions. Les dues colles van fer pilars d’inici amb pancartes reivindicatives per la llibertat dels presos polítics.

Els de gris vam obrir plaça amb el segon 4 de 8 de l’any, que va transmetre molt bones sensacions. En segona ronda va arribar el primer 2 de 7 del 2018 i per tancar l’actuació, el 7 de 7 amb moltes novetats i estrenes. Per part dels Bordegassos, destaca l’estrena del 5 de 7, que van acompanyar del 4 i del 3 de 7, tots força solvents.

En acabat, els grallers i timbalers de la Colla van guiar tothom cap a la zona on les taules estaven habilitades per dinar. La cinquena edició de la calçotada borinota sembla ja consolidada i compta amb participació tant de castellers com de molta gent del barri, que va esgotar els tiquets disponibles. Enguany, amb un públic una mica més abrigat que de costum, Morena va protagonitzar l’habitual concert de mitja tarda, aquest cop dins la nau de l’antiga Fàbrica Germans Climent, que esperem que en un futur pròxim pugui ser seu de moltes més activitats de la Colla. La festa va acabar amb una celebrada i competida batalla de PDs.

Resum de l’actuació:
Castellers de Sants: 2 pde4, 4de8, 2de7, 7de7, vde5
Bordegassos de Vilanova: 2 pde4, 4de7, 5de7, 3de7, pde5

Diumenge de Rams a Sants, Barcelona 25 de març de 2018