Taula rodona sobre Dones i castells a la Lleialtat Santsenca

Castellers de Sants Cròniques

El passat dilluns, 19 de març de 2018, va tenir lloc a la Lleialtat Santsenca una taula rodona sobre el paper de la dona en el món casteller. A l’acte, que s’inscrivia en el cicle d’activitats a l’entorn del 8 de març, hi van participar diverses integrants dels Castellers de Sants.

Durant la trobada, a la qual van assistir una cincuantena de persones, es van presentar els resultats de l’estudi “El paper de les dones a les estructures de poder de les colles castelleres”, realitzat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) i l’Observatori per la Igualtat de gènere de la Universitat Rovira i Virgili. D’aquest estudi es desprenen dades interessants que van donar lloc a un debat enriquidor entre els assistents, la majoria membres dels Castellers de Sants, tot i que hi havia també integrants d’altres colles.

En acabat, es va parlar del “Castell de dones”, que les castelleres de la colla de Sants fan cada any per les vigílies de l’Aniversari. Aquest esdeveniment, que va gestar-se com una sorpresa preparada en secret, s’ha convertit deu anys després en una tradició engrescadora que visibilitza el potencial femení amb camisa grisa i que té una magnífica acollida entre les dones del barri. La projecció del vídeo del 2de6s, realitzat a la vigília de l’aniversari de l’any 2007, que va ser tan treballat com reeixit, va posar el colofó d’una jornada interessant, que va activar reflexions molt enriquidores sobre la dona en una colla castellera.