El primer castell de nou del segon tram a Vilanova – Diada Albert Salvany

Castellers de Sants Cròniques

Ben d’hora ben d’hora vam agafar el tren des de Sants per anar cap a Vilanova, on hi actuaríem amb els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Lleida, en motiu de la Diada Albert Salvany, històric cap de colla dels de la camisa groc terrós.

Passant per Sitges va començar a ploure i en arribar a la capital del Garraf vam buscar refugi al local dels amfitrions, pendents de si al final es podria actuar a la plaça de les Cols o dins la parròquia, a cobert. Finalment, la pluja va amainar i es va poder actuar sense problemes a plaça.

El bon temps s’imposa

Després de pilars de quatre d’inici, els Bordegassos van obrir l’actuació amb el seu plat fort del dia, el 3de8, que finalment acabaria en intent desmuntat. En ronda de repetició el van completar, no sense esforç. Els Borinots vam iniciar l’actuació amb un treballat 2de8f, segon en sis dies a plaça, i els Castellers de Lleida van tancar la ronda amb un 2de7.

La segona ronda va veure el nostre primer 3de9f després de les llargues vacances, amb el cap pensant en la Mercè, la primera gran actuació del segon tram de temporada. La segona ronda es va completar amb el 2de7 dels locals i amb dos intents desmuntats de 4de8 dels de la camisa bordeus.

Per acabar, una àgil tercera ronda va concloure l’actuació amb el 5de7 dels Bordegassos, el 4de8 dels Borinots i també un 5de7 dels de Lleida.

L’actuació es va acabar allargant una mica més del previst, però va resultar fructífera pels locals, que completaran el seu segon 3de8 de l’any, i pels Borinots, ja que vam poder-hi estrenar el primer castell de nou després de les vacances. Els Castellers de Lleida, en canvi, van estar de pega poc abans de la cita de Sant Miquel a casa.

Resum de l’actuació:
Castellers de Sants: 2d8f, 3d9f, 4d8 Vd5
Bordegassos de Vilanova: id3d8, 3d8, 2d7, 5d7, Vd5
Castellers de Lleida: 2d7, id4d8, id4d8, 5d7, Pd5

Diada d'Albert Salvany, Vilanova i la Geltrú 16 de setembre de 2018