Els Castellers de Sants garanteixen un espai de cultura segura i gratuïta per la festa major

Castellers de Sants General

Els Castellers de Sants tornen un any més per la festa major del barri. Tot i la situació sanitària, els Borinots han preparat cinc dies de cultura i oci aptes per a tots els públics i adaptats a les circumstàncies actuals. Per aquesta raó els actes es traslladaran tots davant l’estació d’autobusos del carrer de Viriat, i així es podran garantir les diverses mesures de seguretat.

L’aforament serà limitat i cada assistent s’haurà de descarregar les entrades en línia de forma gratuïta. Recordem que dins de l’espai no es podrà fumar degut a la legislació actual.

En l’apartat musical nocturn, es comptarà amb la presència d’estils diferents. ‘The Rigodonians’ obrirà la festa major el dissabte 22, amb un repertori que anirà des del funk fins a la bossa. L’acompanyarà Queralt Lahoz, que oferirà una barreja de flamenc i dels sons més urbans. L’endemà, Joina pujarà a l’escenari amb el seu rap, molt íntim, clarament feminista i ple de força i sensibilitat.

El dimarts 25 serà el torn d’’El Pony Pisador’ amb la mescla de músiques tradicionals d’arreu del món i amb un estil viu i despreocupat. La festa major acabarà el dimecres amb les versions dels “hits” de música lleugera i patxanguera de les darreres dècades, amb Morena Tradipatxanga i la presència, un any més, de Miquel del Roig.

Molt més que concerts

La gran novetat d’aquesta festa major és la inclusió dels Stand Ups. Ana Polo, Marc Sarrats, Charlie Pee i Godai Garcia aportaran la dosi d’humor a través dels seus monòlegs la nit del 24 d’agost.

Entre els actes de migdia i de tarda se celebraran dos vermuts musicals. El dilluns amb la presència d’Èlia Riudavets i el dimarts la de ‘The New Catalan Ensemble’. I a les tardes, per l’espai dels Castellers de Sants hi passaran Miriam Cano i Esteve Plantada, amb un recital de poesia; també hi haurà l’espectacle de titelles de la companyia ‘Xip Xap’ i la cantada d’havaneres amb ‘Els pescadors del replà’.

En canvi, aquest any la festa major no comptarà amb l’actuació castellera ni el tradicional pilar caminant.

Reserva d’entrades i mesures de seguretat

Per tal de poder accedir als actes, cada assistent s’haurà de descarregar les entrades en línia de forma gratuïta. Aquesta mesura assegurarà el control sanitari de totes les persones que passin pel recinte.

Els actes es traslladaran tots davant l’estació d’autobusos del carrer de Viriat, a fi de poder donar cabuda a tots els assistents que ho desitgin. L’aforament serà limitat per garantir el distanciament social. Així mateix, els assistents es distribuiran en diferents taules i cadires distribuïdes adequadament per tot el recinte.

Seguint tots els protocols sanitaris, els Castellers de Sants han establert tot un seguit de mesures de seguretat perquè els actes se celebrin sense cap mena de perill. Així se senyalitzaran les diferents vies per les quals entrar i sortir de l’espai. També es col·locaran dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Entre cada acte també es netejaran les taules, les cadires, la barra i els altres elements d’ús comú. La sortida dels assistents haurà de ser esglaonada, per respectar les mesures de seguretat. L’ús de mascareta serà obligatori.

D’aquesta manera els Borinots esperen rebre novament la gent del barri, i també la vinguda d’altres racons de Barcelona o localitats, en un espai segur que promou la cultura de base.

Programació

Dissabte 22 d’agost

 • 20.00 h   DJ
 • 21.30 h   Concert amb Queralt Lahoz (versions)

Diumenge 23 d’agost

 • 19.00 h   Poesia amb Míriam Cano i Esteve Plantada
 • 21.30 h   Concert amb Joina (rap)

Dilluns 24 d’agost

 • 14.00 h  Concert vermut amb Èlia Riudavets (cantautora)
 • 18.00 h  Teatre de titelles amb La cigala i la formiga, companyia Xip Xap
 • 21.00 h  Stand-up (monòlegs) amb Charlie Pee, Marc Sarrats, Ana Polo i Godai Garcia

Dimarts 25 d’agost

 • 14.00 h   Vermut amb The New Catalan Ensemble, basat en el Bestiari de Josep Carner
 • 18.30 h   Havaneres i rom cremat amb Els pescadors del replà
 • 21.30 h   Concert amb El Pony Pisador (folk)

Dimecres 26 d’agost

 • 18.30 h   Concert amb Morena (tradipatxanga)
 • 21.30 h   Concert amb Miquel del Roig (cantautot)