Esplugues, greixant la màquina de cara al segon tram

Castellers de Sants Cròniques

En un any de calendari conflictiu, les festes majors de la Mercè i de Sant Mateu han coincidit de dia, però, seguint els bons costums, hem driblat aquest contratemps anant a Esplugues a actuar el cap de setmana anterior al de la celebració a la plaça de Sant Jaume. Amb un cartell, unes expectatives i una localització més discrets que els de  l’actuació de la festa major de Barcelona, ens hem trobat Borinots, Cargolins i Saballuts al Parc del Pou d’en Fèlix, amb la intenció de rodar castells per  afrontar reptes superiors en les properes setmanes.

S’HA ENCETAT L’ACTUACIÓ amb els pilars d’inici, amb una mica de retard i amb poc públic de fons. Els Borinots ens hem encarregat d’obrir plaça amb un ferm i apamat 3 de 8, seguit d’un 5 de 7 dels locals i un altre 3 de 8 dels de Sabadell.


EN LA SEGONA RONDA, hem executat el plat fort de la jornada: el primer 2 de 8 amb folre del segon tram de temporada. Ha sigut un 2 de 8 treballat a nivell de folre i també dels pisos superiors, però sempre amb les garanties que ens autoexigim. Els Cargolins han realitzat el 7 de 7 amb bones mides, i els Saballuts un 2 de 7 de llibre.


LA TERCERA RONDA ha servit perquè els Borinots completéssim la tripleta de vuit, clavant un àgil 4 de 8. Els locals han clos una actuació de set i mig fent el 2 de 7, el cinquè de l’any. I els de la camisa verda, amb el 4 de 8.


LA RONDA DE PILARS ha sigut sense pilars de mèrit. Els Borinots hem fet un vano de 5, i les altres dues colles un solitari pilar de 5 cadascuna.

L’actuació ha tingut bon ritme i ha acabat aviat, amb una prova de 2 de 8 amb folre per part dels Cargolins, amb la col·laboració de les altres dues colles a la soca. Els d’Esplugues ens han agraït l’ajuda, perquè tot just comencen a enfrontar-se a reptes superiors. I tornant a Sants, aquesta actuació ha servit per acabar de treure-li la pols a la camisa, agafar forces i sobretot preparar-se perquè venen corbes! Tenim dos mesos intensos de castells al davant!

Diada dels Castellers d'Esplugues, Esplugues 16 de setembre de 2017

Resum de l’actuació:
Castellers de Sants: 3de8, 2de8f, 4de8, V5
Castellers d’Esplugues: 5de7, 7de7, 2de7, P5
Castellers de Sabadell: 3de8 2de7 4de8 P5