Estiuet de 8 a la XXIII Diada de Sant Cugat

Roger Martrat Cròniques

Fa anys que hi actuem, a Sant Cugat. Però enguany la visita s’ha fet esperar, perquè no hi vam poder anar per la seva Festa Major —coincidia amb la celebració de la nostra Diada d’Estiu—, i les ganes de trepitjar un cop més la plaça Octavià eren moltes. I aquest diumenge vam tenir l’oportunitat de fer-ho. Els Borinots ens hi vam desplaçar per participar en la XXIII Diada dels Castellers de Sant Cugat, acompanyats també pels Castellers de la Sagrada Família. Lamentablement, vam haver de renunciar a anar a Granollers: no es pot quadrar tot, en una agenda ja força atapeïda!

De Sants a Sant Cugat

Arribats a Sant Cugat, fent camí fins a la plaça Octavià, presidida per uns dels monestirs benedictins més importants de l’antic comtat de Barcelona, es va fer evident que l’estiu no havia marxat d’aquesta població. L’actuació, encara condicionada per les caigudes de la nostra Diada, no va oferir cap sorpresa: l’objectiu era repetir els mateixos castells que a Vilafranca per Tots Sants.

Conscients del moment, vam portar-hi el millor que teníem. Després de dos pilars de quatre, vam començar la primera ronda descarregant el set de set, ideal per rodar posicions, que no va suposar cap complicació. En segona ronda, vam descarregar el tres de vuit amb agilitat. Finalment, després de desmuntar un peu, vam alçar el quatre de vuit, descarregat sense problemes tot i obrir-se lentament cap al final. Vam acabar l’actuació amb un vano de cinc.

Els locals, els Castellers de Sant Cugat, van alçar el nou de set en primera ronda; el quatre de vuit en segona ronda, després d’un intent desmuntat; i el cinc de set en tercera ronda. Van tancar l’actuació amb dos pilars de 5 i també amb diversos pilars de quatre successius. Menció a part es mereix la inauguració a la plaça d’un monument casteller en el seu honor. Felicitats, Gausacs!

Per part dels Castellers de la Sagrada Família, la seva actuació va ser àgil i marcada per castells de set. Van alçar-hi el cinc de set, el seu habitual tres de set per sota i el set de set.

La temporada arriba al seu final, però amb el got mig ple. Diumenge actuarem a Terrassa en l’última diada d’aquest any. Una ocasió “per fer castells, per felicitar-nos i per dir-nos fins aviat”, com diu en Lluís Ribas.

Resum de l’actuació:
Castellers de Sant Cugat: 9de7, id4de8, 4de8, 5de7, vano de 5, pilars de 4
Castellers de Sants: 2 pde4, 7de7, 3de8, 4de8, vano de 5
Capgrossos de la Sagrada Família: 5de7, 3de7per sota, 7de7

Diada dels Castellers de Sant Cugat, Sant Cugat 11 de novembre 2018