Festa Enxaneta, la festa del barri!

Castellers de Sants Cròniques 0 Comments

Diumenge passat el parc de l’Espanya Industrial va acollir la segona edició de la Festa Enxaneta, una jornada castellera on el protagonisme recau en els més petits i per als quals s’organitzen un munt d’activitats durant tot el matí.

 

A primera hora, molt més aviat del que acostuma a començar una actuació convencional, el parc ja aplegava un bon gruix de castellers. Havien de dinamitzar les diferents estacions d’una gimcana on els infants van posar a prova la seva força, equilibri, valor i seny. L’equip de canalla de la Colla va dissenyar, amb molt d’encert, un circuit en què els participants havien de superar diverses proves d’equilibri i habilitat al més pur estil casteller. Els èxits quedaven anotats en una targeta, que a manera de passaport penjat del coll, certificava el pas per les estacions i permetia aconseguir una samarreta grisa de la Colla i un diploma acreditatiu d’autèntic enxaneta en formació.

 

Tot plegat, organitzat amb molta traça, va anar acompanyat de la música en directe de Jordi Tonietti, animador infantil, i del servei de barra que gestiona la Colla, i que va servir un vermut popular en acabar la nostra exhibició en solitari.

 

L’actuació va ser pretesament ràpida, ja que la intenció de la festa era acostar el fet casteller a un públic familiar amb poques possibilitats d’allargar l’hora de dinar gaire més enllà del migdia. En menys d’una hora vam enllestir la diada on destacà l’estrena, enguany, d’un tres de vuit que va mostrar-se molt parat, seguit d’un quatre de vuit molt solvent i d’un més assequible cinc de set. Les pinyes, en aquesta ocasió únicament grises pel fet d’actuar sols, van ser força nombroses i van permetre afrontar amb seguretat l’execució dels tres castells.

 

Amb un vano de cinc enllestíem l’actuació, que va ser un èxit de convocatòria, i que a diferència de la primera edició —que es va celebrar a l’esplanada davant del Drac de l’Espanya Industrial— s’ha ubicat en un emplaçament més adequat per al públic a qui va dirigit: el mateix parc.

 

Segur que serem capaços de consolidar aquesta activitat com una data fixa en el nostre calendari i aconseguir la bona implicació dels castellers en la seva dinamització, així com l’empatia i participació de les famílies del barri.

Festa Enxaneta, Sants, 7 de maig de 2017

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *