Festa i castells al Castell

Castellers de Sants Cròniques, General

Diuen que el més important no és no caure, si no poder aixecar-se. Als Castellers de Sants aquesta temporada ens està costant especialment, i després de l’ensurt amb el 2de8f al Vendrell, encara més. Aquest dissabte, a l’aniversari dels nostres veïns del Poble Sec, ens tocava tornar a clavar els peus a terra, i començar a mirar amunt de nou.

Els Borinots encaràvem així una diada sense pretensions. O això podria pensar un Borinot exterior que tornés després d’una temporada a l’exili. Però la realitat és molt més complexa.

La realitat és que més enllà del resultat purament casteller, la diada de dissabte passat al Castell de Montjuic ens ha deixat motius per somriure. Somriure perquè en el fons som conscients de la nostra capacitat i que tornarem a ser on ens mereixem. Somriure perquè, tot i els entrebancs a l’assaig i les dates complicades, hem pogut seguir rodant estructures bàsiques amb nombroses cares noves a posicions de tota mena al tronc i a la pinya. Somriure perquè, tot i el desànim i la sensació de decepció general, ens vam trobar a plaça moltes més de 200 camises grises, més i tot que a la plaça Vella del Vendrell.

Més de 200 castelleres i castellers que vam descarregar tots junts un 3de7, un 4de8 i un 4de7a, seguits d’un vano de 5 als pilars de comiat. Una actuació que, si bé no passarà a la història (tot i ser la primera vegada que actuàvem en aquesta “nova” plaça), sí que ens va deixar moltes sensacions positives i un ambient i una gresca “postdiada” en la qual vam fer caliu, de colla i entre colles, gràcies a l’organització dels Castellers del Poble Sec.

Els nostres amfitrions, per la seva banda, van celebrar el seu XXè aniversari descarregant de nou els seus millors castells de la temporada, 5de7 i 4de7a, acompanyats d’un 4de7 i també d’un vano de 5.

La diada també va comptar amb la flamant presència dels Castellers de Madrid. Els “Gatos” van fer una gran actuació, tenint en compte la seva curta trajectòria i el desplaçament que realitzaven. Van descarregar amb solvència el 3de6, el 2de6 i el 4de6a, tot seguit de dos pilars de 4 de comiat. A més, van reunir un considerable nombre de camises.

La gran estrella de la diada, però, va ser la Jove de Tarragona. Els liles, a més de descarregar un nou 5de8 i un treballadíssim 4de8a (tota una exhibició de defensa d’un pilar), van fer de cop una nova plaça de 9 a Barcelona, descarregant el seu primer 3de9f del curs. Sens dubte una estrena necessària per a ells, de cara als reptes que afrontaran les properes setmanes, però molt agraïda i celebrada pel públic i la plaça en general. Tot i que alguns esperaven un espadat “gros” de comiat, van acabar tancant amb un vano de 5.

Queden ara unes curtes i intenses setmanes d’assaig i actuacions, i després de Sant Joan, afrontarem la traca final que ens ha de dur fins a la nostra estimada diada d’estiu. Depèn de totes i de tots, i de la feina a l’assaig, que aconseguim els reptes que ens proposem, i marxem de vacances amb la satisfacció de la feina feta i il·lusionats amb el segon tram.

Castellers de Sants: 3de7, 4de8, 4de7a, V5.

Castellers del Poble Sec: 4de7, 5de7, 4de7a, V5

Castellers de Madrid: 3de6, 2de6, 4de6a, 2 P4

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de8, 3de9f, 4de8a, V5

20è Aniversari Poble Sec, 15 de Juny de 2019, Montjuic, Barcelona