Final de temporada de 9

Castellers de Sants Cròniques

Com és habitual, els Borinots acabàvem la temporada amb l’actuació de Terrassa, amb motiu de la Diada dels Minyons. El dia es presentava menys fredolic que en altres anys, fet que ens animava a tornar a portar la gamma extra. Abans de començar l’actuació, però, la confirmació d’alguna baixa en el pom de dalt ens descartava el 2 de 9 amb folre i manilles i també el pilar de 6. Tot i això, volíem arrodonir una temporada de renovació tornant a completar el 4 de 9 amb folre, que a Vilafranca havia quedat només en carregat.

De la mateixa manera que en altres actuacions, vam portar el 3 de 9 amb folre en primera ronda. El tres folrat, tot i no ser dels millors de l’any, va ser dominat als diferents nivells del castell. El 4 de 9 amb folre de la segona ronda, en canvi, va presentar més batalla, tant en el folre com en els pisos superiors. Amb unes mides que no eren les ideals, el castell es va haver de treballar durant tota l’execució, tot i que no va perillar mai de caure. Malgrat les baixes de canalla, en tercera ronda vam presentar el 5 de 8. La catedral, que ha tingut una evolució irregular durant la temporada, es va haver de desmuntar en dues ocasions, encara que es mostrés força estable.

Les altres dues colles participants, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró, també van haver de renunciar a algun dels seus objectius màxims. La caiguda del 3 de10 amb folre i manilles inicial dels malves els va condicionar la resta de l’actuació, fet que els va portar a descartar el 2 de 8 sense folre. D’aquesta forma van completar la Diada amb uns 2 de 9 amb folre i manilles i un 4 de 9 amb folre força treballats. Els mataronins també van renunciar al 5 de 9 amb folre i al pilar de 8 amb folre i manilles per manca d’efectius. Tot i això van portar la gamma extra a Terrassa en forma de 2 de 9 amb folre i manilles, que van arrodonir amb el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre.

Recarregar piles

Amb l’actuació de Terrassa conclou una temporada castellera, en la qual els Borinots hem hagut d’afrontar diverses adversitats. L’inici d’any ja va presentar força canvis en posicions importants dels castells, i s’ha hagut de realitzar un intens treball de reestructuració de troncs. Però hem aconseguit saldar el contratemps portant els castells bàsics de nou amb comoditat i revalidant la categoria de gamma extra amb dos nous 2 de 9 amb folre i manilles. Ara, per tant, arriba l’època de descansar i recarregar piles de cara a una pròxima temporada que segur que ens tornarà a aportar grans alegries.

XXXIX Diada dels Minyons de Terrassa, Terrassa 19 de novembre de 2017

Resum de l’actuació:
Minyons de Terrassa: 3de10fm (c), 2de9fm, 4de9f i vano de 6.
Capgrossos de Mataró: 3de9f, 2de9fm, 4de9f i 4pde5
Castellers de Sants: 3de9f, 4de9f, id5de8, id5de8 i 8Pde4