Final passat per aigua – 40a Diada Minyons de Terrassa

Roger Martrat Cròniques

Per onzè any consecutiu, els Castellers de Sants tancàvem la temporada a Terrassa, amb motiu de la Diada dels Minyons. Tot i les previsions de pluja, força Borinots ens vam traslladar fins a la ciutat vallesana. L’actuació va començar amb una pluja fina que es va intensificar a partir de la tercera ronda i que va provocar que tant els Capgrossos de Mataró com els Castellers de Sants no poguéssim realitzar el nostre tercer castell.

La cita de Terrassa sol ser una actuació en la qual volem rematar la feina feta durant tota la temporada. Aquest any, però, hi arribàvem marcats per les caigudes de l’octubre, que van provocar que s’haguessin de rebaixar els objectius en aquest final de temporada. Per aquesta raó, malgrat haver treballat fins a última hora els castells de nou, vam plantejar una actuació amb els castells bàsics de vuit com a màxim objectiu. Vam iniciar l’actuació amb un bon tres de vuit, que va precedir el quatre de vuit descarregat sense problemes, després d’un intent desmuntat just quan començaven a sonar les gralles. Quan la pluja es va intensificar, es va suspendre l’actuació i no vam poder completar la tercera ronda.

Gamma extra dels Minyons

Els Minyons de Terrassa tancaven la temporada aquest diumenge a casa i ho volien fer completant la millor actuació de la temporada i ampliant el ventall de gamma extra. Tot i que el cinc de nou amb folre es presentava com a gran objectiu de la Diada, el van acabar descartant. De totes maneres, la plaça Vella de Terrassa va poder veure el dos de nou amb folre i manilles dels malves i el pilar de vuit amb folre i manilles, castell que van avançar a la segona ronda, a causa de les previsions meteorològiques. Malgrat que ja plovia de valent, van acabar l’actuació amb el quatre de nou amb folre.

Encara que arribessin a Terrassa amb intencions de fer castells de nou, la manca de camises va portar els Capgrossos de Mataró a realitzar el dos de vuit amb folre com a màxim castell, castell que van acompanyar del tres de vuit. Tots dos castells es van descarregar sense cap mena de dificultat.

Resum de l’actuació
Minyons de Terrassa: 2de9fm, Pde8fm, 4de9f, Vde5
Capgrossos de Mataró: 2de8f, 3de8, 4Pde4, Pde5
Castellers de Sants: 3de8, id 4de8, 4de8, 6Pde4

XL Diada dels Minyons de Terrassa, Terrassa 18 de novembre de 2018