Firentitats 2017, el primer folre de la temporada

Castellers de Sants Cròniques, General

El Carrer de Sants va aplegar, altra vegada el darrer cap de setmana del mes de maig, un seguit d’activitats pensades per donar visibilitat a les entitats del barri. En aquest marc és normal veure-hi escenaris, puntaires, caus, esplais, diables, geganters i, evidentment, castellers.

Amb aquest gran ambient festiu, i després d’uns assajos satisfactoris, ens vàrem trobar a dos quarts de sis de la tarda al carrer Premià per agrair la col·laboració que el restaurant Terra d’Escudella té amb la colla, fent dos pilars de quatre,. L’establiment que ens ofereix els deliciosos menjars de la Diada va fer, a més a més, una aportació substancial al darrer projecte engegat per la colla: el Verkami per construir una nova xarxa d’assaig que ens permeti treballar, amb més seguretat, els castellots amb què ens hem acostumat.

Fets els pilars, ens vam trobar davant de la seu del districte amb la resta de colles amb qui compartíem plaça: els Castellers del Poble Sec, els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sant Cugat.

L’actuació va començar puntual a les 18:00 amb un nombrós públic que omplia les voreres i l’asfalt. Una jornada que ens va brindar un bon reguitzell de castells de vuit pisos i l’aparició estel·lar d’un castell de nou.

Vam despatxar-nos a gust amb un bonic 3 de 8, un tres que a mesura que avança la temporada agafa forma, ritme i confiança suficient per treballar dalt d’un folre. Un estàtic 4 de 8, el castell triat per a la segona ronda ens dona arguments per pensar que sí, que malgrat tot seguim en la línia que ens permetrà fer els dos castells de nou ben aviat. Així doncs ens vam plantar a la tercera ronda que estava reservada per a una estrena, el primer folre de l’any. El 2 de 8 amb folre, que es va bastir sobre una soca molt generosa i tancada a l’antiga, va pujar àgil i ferm però va notar certs nervis a l’entrada de l’enxaneta que ja no van desaparèixer fins al final de la seva construcció. Dos pilars de quatre i un de cinc van donar per tancada la nostra participació.

Per la seva banda els Gausacs, la colla de Sant Cugat, van descarregar el tercer 2 de 8 amb folre de l’any i el van acompanyar del 3 de 8 i el 4 de 8. Els Castellers del Poble Sec, amb pocs efectius a plaça, van descarregar els dos castells bàsics de set pisos, mentre que els vilafranquins van descarregar el 2 de 8 amb folre (conformat pels membres que aniran dalt de les manilles) i uns treballats 4 de 8 i 3 de 9 amb folre. Van tancar la seva participació en l’edició del Firentitats d‘enguany amb un magnífic pilar de 7 amb folre que el terç i el quart van haver de defensar fins al límit.

Castellers de Sant Cugat: 2de8f, 3de8, 4de8, vano de 5.
Castellers de Vilafranca: 2de8f, 3de9f, 4de8, pd7f, 6pd4.
Castellers del Poble Sec: 3de7, 4de7, 2de6, 2pd4.
Castelers de Sants: 3de8, 4de8, 2de8f, vano de 5, pilar al balcó.

 

 

Firentitats, Sants 27 de maig de 2017