Un dissabte festiu en l’actuació castellera per Firentitats

Castellers de Sants Cròniques

Dissabte casteller a la confluència del carrer de la Creu Coberta amb Olzinelles, just davant de la seu del districte, en un ambient festiu i amb una afluència de públic molt notable. Com ja és costum en aquesta època, els Castellers de Sants organitzem una actuació en el marc del Firentitats del barri, aquest any acompanyats dels nostres veïns i fillols, els Castellers del Poble Sec, i dels Castellers de Sant Cugat, colla amiga amb qui sempre és un gust actuar.

L’actuació ha començat tocades les 18 h, amb els pilars de salutació que hem realitzat de manera conjunta les tres colles per donar per iniciades les rondes de castells. En la primera ronda, els Castellers de Sants hem descarregat el 2 de 7, un castell senzill que presentava, però, canvis en l’estructura i amb el qual cal anar agafant rodatge per poder-lo pujar algun dia sobre el folre. El castell no ha donat feina i s’ha descarregat sense cap complicació. A la segona ronda hem descarregat un altre 3 de 8, el cinquè de la temporada, que comença a agafar aquella forma i aquell tempo que tan ens agrada. La tercera ronda estava destinada al 4 de 8, un castell que, tot i haver-lo fet en 6 ocasions, no acabava d’anar del tot bé a l’assaig. Tot i així, ha pujat amb una quadratura gairebé perfecta, potser un pèl obert, però sempre sota control, i s’ha descarregat amb molta facilitat.

Els segons en actuar han estat els Castellers de Sant Cugat que, a la sortida, ja han demostrat que venien a totes i han alçat el primer 5 de 8 del curs, el més matiner de la seva història i que només se’ls ha complicat a la banda del dos per la lentitud de l’execució. Després de fer-ne un intent desmuntat, en segona ronda han descarregat un 4 de 8 molt treballat al pis de quarts, amb una rengla bastant entrada que els ha fet suar una mica. Han finalitzat les seves rondes de castells descarregant el 3 de 8, un castell que tenen ganes de pujar un pis més durant l’actuació de la seva Festa Major, a principis de juliol.

Els Castellers del Poble Sec, que degut a algunes baixes aquest any han de tornar a crear un bon caliu de colla, han actuat en tercer lloc. Han iniciat la seva actuació descarregant el 3 de 7 amb l’agulla, castell que no els ha suposat cap entrebanc i que els ha permès d’encarar l’estrena del 5 de 7 de la segona ronda. Aquest castell els ha presentat una mica més de problemes en l’encaix entre el dos i la rengla central, però l’han sabut treballar molt bé i l’han descarregat sense massa problemes. Amb el 4 de 7 amb l’agulla de la tercera ronda, els poblesequins han clos la que fins el dia d’avui és la millor actuació de la seva temporada.

Èxit rotund a la Festa Enxaneta

Els pilars de comiat han permès veure dos pilars al balcó de la seu del districte, un per part de cada colla del barri. Uns pilars que han estat molt aplaudits pel públic. Així finalitzava el Firentitats que, a més, ha coincidit amb la celebració de la Festa Enxaneta, que ha resultat un èxit rotund amb la participació de gairebé un centenar de nenes i nens del barri a qui esperem a l’assaig “Porta un amiguet”, que celebrarem el proper divendres 1 de juny.

Resum de l’actuació:
Castellers de Sants: 3pde4, 2de7, 4de8, 3de8, 2pde5, 2pde4, pde5 al balcó.
Castellers de Sant Cugat: 3pde4, 5de8, id4de8, 4de8, 3de8, 2pde5.
Castellers del Poble Sec: 2pde4, 3de7a, 5de7, 4de7a, vde5, pde5 al balcó.

Firentitats de Sants, Barcelona 26 de maig de 2018