Firentitats. Un barri que mai no para

Castellers de Sants Cròniques, General

Des de fa 18 anys, cada maig se celebra el Firentitats, on més de cent cinquanta entitats i associacions del barri surten al carrer per oferir a Barcelona un tastet de les moltes activitats que es fan en un dels barris més actius de la ciutat.

Com no podia ser de cap altra manera els Borinots hi vam ser presents i de forma triple: en una actuació a la tarda, amb la Festa Enxaneta plena d’activitats i un rocòdrom al matí i amb la nostra paradeta durant tot el dia.

Passades les sis de la tarda, davant la seu del districte de Sants-Montjuïc es van reunir les dues colles del districte, els Castellers de Sants i els Castellers del Poble-sec, més una de l’altra banda de Collserola, els Castellers de Sant Cugat.

La primera ronda la vam obrir nosaltres amb un ja molt rodat 3 de 8 que gairebé no va suposar cap problema. Per la seva banda, els nostres veïns Bandarres van descarregar un 4 de 7 amb agulla molt aplaudit pel nombrós públic que no va afluixar en tota la jornada. Finalment els Gausacs van completar la ronda amb una torre de 7.

En segona ronda els de gris vam portar un 4 de 8 on repetíem algun dels canvis que hem anat introduint en diferents pisos. El 5 de 7 que els Castellers de Poble-sec van bastir en segona ronda va ser molt celebrat per tota la colla un cop descarregat. Per últim, la colla convidada va tancar ronda amb un sòlid 3 de 7.

L’última ronda va servir per acabar de rodar el tronc del 2 de 7, un tronc que a poc a poc va agafant confiança i bones sensacions. Les altres colles també van descarregar castells de 7, amb un 5 de 7 i 3 de 7 per part dels Gausacs i Bandarres, respectivament.

Per tancar, la ronda de pilars ens va portar un dels moments del dia. A part dels tres pilars de 4 que vam fer els Castellers de Sants, van destacar els pilars de 5 dels Castellers de Sant Cugat i dels Bandarres. Les dues colles del districte vam finalitzar l’actuació amb 2 pilars de 5 al balcó amb l’èxtasi i aplaudiments que acostumen a acompanyar aquestes estructures.

Castellers de Sants: 3de8, 4de8, 2de7, 3 Pde4, Pde5balcó

Castellers de Sant Cugat: 2de7, 3de7, 5de7, Pde5

Castellers de Poble Sec: 4de7a, 5de7, 3de7, Pde5, Pde4balcó

Firentitats, Sants 18 de Maig de 2019. Barcelona