Granollers a l'antiga | borinots.cat

Granollers a l'antiga

Granollers a l'antiga

 

Ara ja sí, estem al final de temporada i, es pot dir, amb gairebé tots els deures fets!

Després de l’actuació històrica de Tots Sants, l’actuació a Granollers es presentava com una actuació més tranquil·la: unes petites vacances d’assaig que ens va donar la tècnica i una actuació ideal per estrenes a diverses posicions. La soca a l’antiga del 3 de 9 amb folre va protagonitzar l’actuació, estrenada a plaça l’endemà de la xerrada sobre aquest nou sistema.

L’actuació a la plaça de la Porxada comença amb una mica de retard i a un ritme força lent. Tot i això, l’actuació s’ha completat amb bons registres, entre els quals hi destaquen el nostre 3 de 9 amb folre amb la soca a l’antiga, el 2 de 9 amb folre i manilles dels Minyons i el primer 7 de 8 de la colla local (carregat).

 

A primera ronda, els Borinots hem descarregat un 5 de 8 sense complicacions. A segona ronda hem descarregat el 3 de 9 amb folre amb la soca a l’antiga, que ha despertat molt interès a tot el món casteller i que, malgrat alguns imprevistos a l’estructura s’ha dut a bon port gràcies al treball i l’experiència assolida en aquesta construcció. En tercera ronda hem atacat un 4 de 8 que ha permès provar a plaça canvis a algunes posicions. Per acabar, hem acomiadat la jornada amb un vano de 5. A destacar també que a tots els castells fets a plaça, des del pilar de 4 d’inici d’actuació fins al vano final, hi ha hagut com a mínim una estrena i això és molt remarcable i demostra que el treball a l’assaig sempre acaba donant els seus fruits.

Els Xics de Granollers han començat amb el 4 de 8. En segona ronda han carregat el primer 7 d 8 del seu historial i aquesta caiguda els ha hipotecat poder atacar el tercer castell de vuit pisos. A tercera ronda han optat pel 5 de 7.

El Minyons, al seu torn, després del 3 de 9 amb folre de la primera ronda han descarregat el 2 de 9 amb folre i manilles, demostrant la boníssima temporada que estan fent i sense voler afluixar de cara a la seva diada de la propera setmana, tot i que han necessitat una bona col·laboració de les altres colles per tancar la soca necessària. En tercera ronda han descarregat el 4 de 9 amb folre i en ronda de pilars, l’espadat de 7 amb folre.

Aquesta setmana, darrers esforços i cap a la darrera actuació d’aquesta temporada històrica. Som-hi, Sants!

 

Pots veure totes les fotografies de l'actuació en el nostre Flickr