Hora d’omplir el pati

Castellers de Sants Cròniques, General

Arribem a la plaça de les Cols sota un sol espatarrant i ens hi emplacem amb la companyia de tres colles més: els Bordegassos de Vilanova, els amfitrions -els Nens dels Vendrell-, i els Castellers de Lleida. Ja fa dos anys que venim a la Diada Albert Salvany, que homenatja l’històric cap de colla dels de la camisa groc terrós, una actuació ideal per acabar de treure la pols a la nostra camisa i centrar-nos en els reptes del segon tram de temporada.

Una vegada acabats els pilars d’inici, els Bordegassos han obert l’actuació amb un intent de tres de vuit, un castell que no ha pujat tranquil i que s’ha acabat trencant quan les quintes ja eren fora. Els Borinots hem fet un quatre de vuit, castell que enlairem amb total confiança i al qual tenim les mides ben agafades. Els vendrellencs han descarregat un dos de set, i els de Ponent, després d’un peu desmuntat de quatre de vuit, han acabat fent un intent desmuntat de quatre de vuit per indecisions de la canalla.

En segona ronda els locals han optat per fer un dos de set, després de l’ensopegada amb el primer castell. Per la nostra banda, hem descarregat un tres de vuit, el primer d’aquest segon tram. Els Nens han descarregat un quatre de vuit i els lleidatans un tres de set.

El set de set ha estat el castell amb el qual els Bordegassos han obert la tercera ronda. Els Borinots hem fet un intent desmuntat de set de set, els Nens un cinc de set i els castellers de Lleida han carregat un quatre de vuit. Aquest ha estat l’últim castell que s’ha vist a l’actuació, que s’ha hagut de donar per finalitzada amb una ronda de pilars, perquè les ambulàncies han hagut de marxar.

L’actuació no ha destacat per la seva agilitat, i la calor i l’espera entre castell i castell han fet que el gruix de públic hagi anat disminuint de mica en mica. A una setmana de La Mercè, ens toca focalitzar-nos en les pròximes actuacions, que el pati d’assaig s’ompli de camises i així demostrarem que, quan som molts, podem amb tot.

Amunt!

Resum de l’actuació:

  • Bordegassos de Vilanova: i3de8, 2de7, 7de7, 3 Pde4
  • Castellers de Sants: 4de8, 3de8, id7de7, 2 Pde4
  • Nens del Vendrell: 2de7, 4de8, 5de7, 2 Pde4
  • Castellers de Lleida: id4de8, 3de7, 4de8c, 3 Pde4