Les Corts encenten la festa dels grans castells

Castellers de Sants Cròniques

Ja som en plena recta final, queda menys d’un mes per tancar la paradeta per vacances i arriben algunes de les millors diades per gaudir fent grans castells i assolir un nivell que ens permeti tornar-nos a superar durant el segon tram de temporada.

Dissabte a Les Corts van tornar a sortir aquells Castellers de Sants de les grans ocasions, dels que es sobreposen a les dificultats per ser la colla que sorprèn i brilla entre les millors del món casteller. Malgrat que la diada va tenir més aviat poc públic pels castells importants que hi vam fer, cal dir que va ser molt ràpida, àgil i sense cap llenya. Ens hi van acompanyar els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Terrassa.

 

La primera ronda va permetre veure com evoluciona el nostre 2 de 8 amb folre, un castell que vam bastir sense problemes, amb sobrietat i que segueix fent passos per enfilar-lo un pis més. Tandebò que hi arribem en aquest primer tram de temporada, pel que es va veure només depèn de que puguem fer uns bons i multitudinaris assajos de soca! Som-hi!  

Els Xiquets per la seva banda van fer un 2 de 7 amb molts canvis que es va haver de treballar de valent sobretot a la descarregada. Els Castellers de Terrassa començaven amb un 5 de 7 que no els hi va suposar cap dificultat.

El plat fort

A la segona ronda va arribar el plat fort de la jornada, l’estrena del 3 de 9 amb folre, el primer castell de nou pisos que fèiem enguany. L’estructura va pujar amb unes mides correctes però amb el tremolí típic d’aquestes estrenes. Semblava que el pes produïa el seu efecte balsàmic i imposava serenor a tot el castell quan es va fer l’aleta, però a la descarregada va tocar tirar de certa èpica. Diguem-ne confiança, experiència, potència i posem-li un adjectiu maco i positivitzador, el castell el vam haver de defensar sense que mai acabés de perdre el balanç i les bones mides, però va ser d’aquells que fan afició. Adrenalina a tope i el primer dels grans al sac entre crits d’alegria i cares de ganes de més! El mateix dia dues colles grans com la Jove de Tarragona i la Joves de Valls estrenaven també aquest castellàs, confirmant-nos que podem estar entre les grans, i també el van estrenar els amics dels Marrecs de Salt, recordant-nos que cal no adormir-nos. En tot cas, un gran pas en una temporada que pot ser històrica.

 Els Castellers de Terrassa van completar un 2 de 7 molt segur, mentre que els Xiquets de Tarragona descarregaven sense cap mena de problema el 4 de 7 amb l’agulla.

A la tercera ronda vam fer un 5 de 8 que presentava alguns canvis al tronc respecte al que vam descarregar fa una setmana al Vendrell. L’estructura es va enfilar amunt una mica desquadrada de mides i aquest fet es va notar en la defensa que es va fer a la descarregada. En tot cas el castell no va estar en perill de caure en cap moment. Dos 5 de 8 a aquestes alçades que ens carreguen de motius per pensar en enfilar-lo un pis més al segon tram de temporada.

Per la seva banda els matalassers van tenir alguns problemes amb la canalla que els van fer rebaixar objectius, sense poder portar un castell de 8 com tenien previst. Finalment van fer un 4 de 7 amb terços grossos. Mentre els Castellers de Terrassa posaven el punt culminant a la seva diada amb un 3 de 8 molt maco.

Els pilars van tancar la diada sense més entrebancs, un vano de 5 per part de Xiquets i Borinots i un pilar de 5 els terrassencs.

Resum actuació:
Castellers de Sants: 3pde4, 2de8f, 3de9f, 5de8, Vde5
Xiquets de Tarragona:  pde4, 2de7, 4de7a, 4de7, Vde5
Castellers de Terrassa: 2pde4, 5de7, 2de7, 3de8, Pde5

Diada a Les Corts, Barcelona 09 de juny de 2018