Penúltima i còmode diada

Castellers de Sants Cròniques

El passat diumenge, 12 de novembre de 2017, vam actuar a la XXVI diada dels Xics de Granollers. Es tracta d’una diada habitual en el nostre calendari on aprofitem per fer una diada còmode a nivell de dificultat dels castells per poder encarar l’última diada de la temporada amb els nostres màxims. Com és habitual, a part dels amfitrions els Xics de Granollers, ens acompanyaven a plaça els Minyons de Terrassa.

Després dels pilars d’entrada, amb un toc reivindicatiu demanant llibertat pels presos polítics; començàvem amb un segur 2 de 8 amb folre que tots esperem tornar a pujar un pis la setmana que ve a Terrassa.

Per la seva banda, els amfitrions començaven la diada amb un còmode 3 de 8, que descarregaven sense més complicacions. Després nostre anaven els Minyons amb el 2 de 8 amb folre que, de tant parat que estava, els membres de la pròpia colla a la soca es permetien el luxe de parlar i fer conya.

Sense pretensions

En segona ronda teníem intencions de fer el 3 de 9 amb folre però, per falta de camises pròpies suficients com per fer el castell amb garanties, vam decidir rebaixar pretensions i fer un parat 3 de 8.

Just abans d’això arribava el plat fort de la diada per part dels locals, el 7 de 8. Potser per un tremolor excessiu, principalment per nervis, van tirar avall el castell, que va quedar com a intent desmuntat. En ronda de repetició, just després del nostre 3 de 8, tornaven a encarar el 7d8. Aquest cop amb molt d’ofici però amb la convicció de tenir-lo ben assajat, els Xics de Granollers descarregaven el primer 7 de 8 de la seva història. La plaça va esclatar a crits i aplaudiments per celebrar aquesta gran fita dels locals. Després de les merescudes celebracions, els Minyons van descarregar un treballat 3 de 9 amb folre, que va ser l’únic castell de nou de la jornada.

Catedral i espadat de 6

En tercera ronda fèiem un imponent 5 de 8 que, tot i presentar alguns canvis a tronc, descarregàvem sense excessiva complicació.

Just abans els Xics van topar amb el 4 de 8 que desgraciadament va quedar només en carregat. Els amfitrions acabaven la diada amb un regust agredolç. Tot i així, se’ls ha de felicitar pel seu primer 7 de 8 i per fer la segona millor diada de la seva història. Estem segurs que si segueixen treballant així la temporada que ve aconseguiran descarregar aquests tres castells junts i, fins i tot, millorar-los. Per acabar les rondes de castells, els de Terrassa tancaven ronda amb un senzill 4 de 8.

En ronda de pilars, els Minyons de Terrassa van descarregar amb ofici el pilar de 7 amb folre. El folre va haver de treballar de valent especialment a la sortida de l’enxaneta. Per la nostra banda, descarregàvem el pilar de 6 sense cap complicació. Esperem que amb aquesta prova de confiança la setmana que ve puguem descarregar el de 7 pisos i treure’ns així l’espineta de Tots Sants.

En ronda de pilars de comiat fèiem 4 pilars de 4 i els Xics de Granollers un pilar de 5. En aquest moment, una petita representació de la Colla Castellera de Madrid que era a plaça amb camisa va fer un pilar de 4.

XXVI Diada dels Xics de Granollers, Granollers 12 de novembre de 2017

Resum de l’actuació:
Xics de Granollers: 2p4, 3de8, id7de8, 7de8, 4de8(c), p5
Castellers de Sants: p4, 2de8f, 3de8, 5de8, p6, 4p4
Minyons de Terrassa: 2p4, 2de8f, 3de9f, 4de8, p7f
Colla Castellera de Madrid: p4