Recuperem l’alè

Castellers de Sants Cròniques

La pandèmia de la covid-19 va aturar per complet qualsevol mena d’activitat el març del 2020, inclosos els castells. Ara, després d’un any i mig de parada, els Castellers de Sants hem tornat a lluir la camisa: la nostra represa castellera. I ho hem fet al barri, a casa, per la nostra XXIX Diada.

Els Castellers de Sants vam obrir l’actuació amb el 3 de 7, el primer castell de set pisos de la temporada borinota. L’estructura es va bastir amb excel·lència i domini. En segona ronda va arribar el 4 de 7, que també es va desenvolupar amb mestria i solvència. El 5 de 6 va arribar en tercera ronda, on part de la canalla es va estrenar. Per cloure, el 4 de 6 amb l’agulla va servir com a darrer castell per tancar la darrera ronda.

En aquesta diada la Colla solia fer les seves estructures sostre, com el 2 de 9 amb folre i manilles o el pilar de 8 amb folre i manilles. Enguany, celebrar el retorn a plaça, després del que hem viscut, ja ha sigut un èxit. El 2021 es veia impossible imaginar una represa de l’activitat castellera, i ara sembla ser —toquem fusta— que recuperem l’alè.

El públic, l’altre gran protagonista

La plaça de Bonet i Muixí dibuixa un teatre on el públic gaudeix de l’actuació des de les escales que formen una espècie de graderia. I aquest dissabte no va ser menys. Els aplaudiments duraven des de l’aleta fins a desbastir el castell, com si en fos un de nou pisos. L’ovació que es va viure, promoguda pel retorn al barri, va signar el caliu i la força que uneixen el barri de Sants i la Colla.

Pròxima parada, Tots Sants!

Resum de l’actuació:

Castellers de Sants: P de 4, 3 de 7, 4 de 7, 5 de 6, 4 de 6 a i 2 pilars de 4 simultanis