Rodatge i calor per Sant Pere a Sant Cugat

Castellers de Sants Cròniques, General

En plena onada de calor, la plaça d’Octavià de Sant Cugat ens esperava per celebrar una de les actuacions més consolidades del nostre calendari. Tot i que les llambordes del terra cremaven i la sensació de calor ens acompanyava fins i tot a l’ombra, la festa major de Sant Pere bé valia una bona actuació castellera.

Va ser, però, una altra actuació de les que necessitem per donar rodatge i confiança a la canalla: una inversió de futur. Així doncs, a la primera ronda vam bastir un 5 de 7 molt segur i que no ens va suposar cap problema. Aquesta va ser la ronda escollida pels Moixiganguers d’Igualada per fer la millor construcció de la jornada, un 2 de 8 amb folre que va tremolar una mica a la descarregada però que va demostrar la confiança que hi tenen els de la camisa morada. Per part seva els Castellers de Sant Cugat van fer un sòlid 3 de 8, mentre que els Capgrossos van seguir rodant segons nous amb un 4 de 8 fet amb veterania als pisos superiors.

A la segona ronda vam encarar el 4 de 8, que va pujar segur, tot i alguns lleugers problemes de mides. Ara mateix és el castell en el qual tenim més confiança, i on podem veure algunes cares noves al tronc. Els gausacs van fer també el 4 de 8, que van descarregar sense problemes. El mateix carro gros que van intentar els igualadins sense sort, ja que el van haver de desmuntar quan la canalla ja era a dalt del castell. Els Capgrossos, per part seva, van descarregar un 3 de 8 que es va obrir una mica a la rengla però que es va mantenir serè en tot moment.

La tercera ronda va tenir un clar protagonista: el 7 de 7, castell que vam descarregar totes les colles sense cap problema. Una construcció per donar oportunitats a nous castellers i que evidencia que les quatre colles que hi havia a plaça ens trobem en un moment de formació i rodatge sensiblement diferent al d’uns anys enrere.

Els moixiganguers van aprofitar la quarta ronda per completar el seu tercer castell, un 4 de 7 amb l’agulla fet amb molta facilitat.

A la ronda de pilars totes les colles van fer els seus respectius vanos de 5.

Moixiganguers d’Igualada: 2de8f, id4de8, 7de7, 4de7a, Vde5
Capgrossos de Mataró: 4de8, 3de8, 7de7, Vde5
Castellers de Sant Cugat: 3de8, 4de8, 7de7, Vde5
Castellers de Sants: 5de7, 4de8, 7de7, Vde5

Festa Major de Sant Cugat, 30 de Juny de 2019, Sant cugat