Sant Jordi calorós i casteller a Sitges

Castellers de Sants Cròniques

Un any més els Castellers de Sants vam agafar el tren per viatjar a Sitges i celebrar Sant Jordi en aquest preciós municipi del Garraf. Un dia abans d’aquesta festa tan nostrada, que és Sant Jordi, vam actuar al Cap de la Vila, amb la Colla Jove de Castellers de Sitges i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. 22 graus de màxima a l’ombra, dues hores d’actuació i bon cartell per fer un pas en la temporada.

Aquest cop va tornar l’actuació a l’encreuament de carrers del Cap de la Vila, després de provar l’any passat el passeig de la Ribera, vora la platja, actualment en obres. Entre mòbils sorpresos i mirades emocionades vam entrar les tres colles a plaça amb el pilar caminant.

Quan ens vam haver fet lloc la Jove de Sitges va inaugurar l’actuació amb un 3 de 7 segur de si mateix, tot i ser el primer de l’any. Tot seguit la Colla Vella va alçar un 3 de 8 a la perfecció. Per tancar aquesta primera ronda els Castellers de Sants vam fer el 2 de 7, una mica mandrós a la pujada però ben descarregat.

En segona ronda Sitges va bastir un 4 de 7, amb peu desmuntat inclòs, que va ser feixuc durant tota l’execució, potser amb menys seguretat degut a l’intent que havien sofert en l’anterior actuació. La colla vallenca portava el primer folre de la temporada amb el 2 de 8 amb folre, descarregat amb solvència i aplaudiments. Els de Sants vam alçar el primer 3 de 8 de l’any. Arribava tard però segur i amb bones sensacions.

La colla amfitriona va començar la tercera ronda amb un 5 de 6 sense complicacions. Va continuar la Colla Vella, que tot i un peu desmuntat va fer un 4 de 8 a la perfecció. Per tancar, l’últim castell de la jornada va ser un nou 4 de 8 que no va presentar problemes, tot i patir un peu desmuntat que es va corregir ràpidament.

A la ronda de pilars la Vella va sorprendre amb un pilar de 6 d’aquells d’escola, brillant. Per part nostra vam fer quatre pilars de 4, la Vella es va acomiadar amb tres pilars de 5, amb ensurt al pilar central, i Sitges va tancar amb dos pilars de 4.

Una actuació que va ser un pas més en el camí d’una temporada que comença a escalfar el baròmetre. La pretemporada ja arriba al seu últim tram, però abans quedarà actuar a Gavà un cop més amb la Jove de Sitges i l’altre meitat de Valls, la Colla Joves dels Xiquets de Valls. I la mirada ja està posada en el gran aniversari dels 25 anys.

Sant Jordi a Sitges
Jove de Sitges: pde4cam, 3de7, 4de7, 5de6, 2pde4
Colla Vella: pde4cam, 3de8, 2de8f, 4de8, pde6, 3pde5
Borinots: pde4cam, 2de7, 3de8, 4de8, 4pde4

Diada de Sant Jordi, Sitges 22 d'abril de 2018