Rodatge de castells de 7 i mig – crònica de Sant Medir 2018

Castellers de Sants Cròniques

Tot i unes gotes de pluja amenaçadores just a les 12 del migdia, la plaça de la Virreina del barri de Gràcia estava plena de gom a gom amb públic de totes les edats i les colles castelleres. A més de les tres colles habituals que prenem per torns acollir aquesta actuació, borinots, graciencs i gausacs, va sorprendre a última hora la presència dels recentment formats Castellers de Sarrià. Aquesta colla ja va participar en l’actuació de Santi Medir de l’any 2003.

Amb una mica de retard, es va donar el tret de sortida a l’actuació amb pilars de 4 d’inici per part de totes les colles. La primera ronda es va saldar amb un 4 de 7 amb l’agulla dels de blau, i 5 de 7 de gausacs i borinots. La segona ronda va comptar amb un parat 7 de 7 dels de Sants, un 4 de 7 amb agulla dels Castellers de Sant Cugat i el 5 de 7 dels graciencs. Les rondes de castells va finalitzar amb el 7 de 7 de Gràcia, un 4 de 7 amb l’agulla dels borinots i un 3 de 7 dels de Sant Cugat. Els Castellers de Sarrià, amb camisa blanca, no van plantar construccions en les rondes de castells.

La ronda de pilars final, amb vano de 5 de Sants, dos pilars de 4 de Gràcia i pilar de 5 de Sant Cugat, i un pilar de 4 de Sarrià, va posar fi a l’actuació abans de les dues. L’ambient distès a plaça va permetre a les tres colles realitzar castells de 7 i mig per rodar canalla i per anar agafant forma per als reptes dels següents mesos.

25 anys del Centre Esportiu Municipal de l’Espanya Industrial

A més, el dissabte davant els veïns del barri, la colla va iniciar els actes de celebració del XXVè aniversari commemorant la primera actuació alçant un pilar de 4 al mateix lloc on 25 anys enrere es va fer la primera actuació amb camisa blanca, dins el poliesportiu de l’Espanya Industrial. Es va alçar un altre pilar de 4 amb camisa grisa fora de les instal·lacions amb el qual es celebrava el XXVè aniversari de la inauguració del poliesportiu.

Sant Medir a Gràcia, Barcelona 04 de març de 2018

Resum de l’actuació:
Castellers de Sants: p4, 5 de 7, 7 de 7, 4 de 7 a, v de 5
Castellers de Sant Cugat: 2 p4, 5 de 7, 4 de 7 a, 3 de 7, p5
Castellers de la vila de Gràcia: p4, 4 de 7 a, 5 de 7, 7 de 7, 2 p4
Castellers de Sarrià p4, p4