Santa Eulàlia

Castellers de Sants Cròniques, General

Un any més, la temporada ha començat amb la Festa Major d’Hivern de Barcelona: Santa Eulàlia. És de les primeres actuacions de l’any en tot el món casteller i dona el tret de sortida a la nova temporada, almenys pel que fa les colles de la zona no tradicional.

Els actes de Diumenge de Festa Major s’inicien ben d’hora, a les 8 del matí, amb les tradicionals matinades pel Gòtic. Músics dels castellers, geganters, falcons, bèsties i altres persones ens trobem per despertar el barri, tot esmorzant en diferents punts del centre. Després de l’actuació dels falcons i abans de la desfilada dels gegants, les colles castelleres ens reunim a la plaça Nova per anar en cercavila cap a la plaça de Sant Jaume. La cercavila s’atura davant de la Catedral, a l’inici de la Baixada de Santa Eulàlia, on fem un pilar a la nostra patrona.

Ja amb totes les colles a plaça, i amb una mica de retard, iniciem l’actuació de castells a “l’antiga”, on cada colla realitza els seus castells sense cenyir-se a cap ordre ni sistema de rondes. Tot i haver fet només dos assajos, descarreguem el 4de7, el 4de7a i el 5de7, sense cap mena d’entrebanc. En aquest primer tram de temporada, cal treure la pols de la faixa i tornar a l’estat de forma de finals d’any, amb molts castells de 7 per rodar castellers en posicions noves i per poder atacar aviat fites superiors. I cloem l’actuació amb un únic pilar de 5.

A Sant Jaume ens van acompanyar totes les colles de la ciutat. Destaquem la presència de l’última colla formada, els nostres veïns de l’esquerra de l’Eixample. La majoria de castells de plaça van ser castells de 7, amb castells de 6 per part de Sarrià i dels nouvinguts, i també amb el ja típic 4 de 8 dels Castellers de Barcelona.

En resum, una actuació amb bon ambient a plaça -on ja comencem a rodar castells-, i molt ràpida, a temps per poder arribar a dinar a casa.

Resum de l’actuació:

  • Castellers de Sants: Pde4cam, 4de7, 4de7a, 5de7,  Pde5
  • Castellers de Barcelona: Pde4cam, 5de7, 4de8, 7de7, Vde5
  • Castellers de la Vila de Gràcia: Pde4cam, (id)5de7, 5de7, 3de7a, 4de7, 5de7, tres Pde4
  • Castellers del Poble Sec: Pde4cam, 3de7, 4de7a (c), 4de7, tres Pde4
  • Castellers de la Sagrada Família: Pde4cam, 3de7, 4de7, 7de6, dos Pde4, Pde4 al balcó
  • Colla Castellera Jove de Barcelona: Pde4cam, (id)3de7, 3de7, 4de7, 5de6, Pde5
  • Castellers de Sarrià: Pde4cam, 4de6a, 5de6, 3de6a, dos Pde4
  • Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample: Pde4cam, 3de6, 3de6a, (id)4de6, dos Pde4 (1c)