Plaça talismà – Actuació Pla de la Seu a Tarragona

Castellers de Sants Cròniques

La tarda es presentava calorosa al Pla de la Seu (Tarragona), plaça talismà, en l’última actuació de la primera part de la temporada on les expectatives eren tan altes com les temperatures.

2 de 9 amb folre i manilles

El primer castell, un 4 de 8 alçat per la colla Xiquets de Tarragona, es va enfilar ràpidament tot i que va ser desmuntat abans de l’aleta per indecisió de la canalla, que va baixar abans d’entrar dosos. Tot seguit, els Verds van plantar un 3 de 9 molt sòlid i lleuger de folre, apuntant cap a un futur castell superior.

Els Borinots, atalonant als Castellers de Vilafranca, vam executar un 3 de 9 amb folre bellugadís a l’alçada de terços però molt decidit en pisos superiors, deixant així adobat el terreny per encarar el gran repte de la diada, previst per a la següent ronda.

Emmanillem-nos

A la segona ronda, els tarragonins van optar per repetir el 4 de 8 que es va descarregar tot i els nervis de la colla. Els Castellers de Vilafranca van dur a terme el primer castell emmanillat de la tarda, el 2 de 9 amb folre i manilles, que es va haver de treballar a la descarregada. Finalment va arribar l’esperat moment en què els Castellers de Sants vam muntar la soca del 2 de 9. Els nervis van donar pas a la concentració, i al cap de poca estona ja se sentia el repic de l’aleta. La descarregada va ser molt treballada, demostrant que quan una colla creu que té un castell assolit el lluita fins a l’últim sospir.

A la tercera ronda els matalassers van plantejar el 3 de 8 que es va veure molt tens des de l’inici, però que van poder descarregar. Els verds i els borinots van escollir novament el mateix castell per a acabar l’actuació, el 4 de 9 amb folre.  I totes dues colles el van descarregar, tot I que els de Sants vam haver de desmuntar un peu per un problema amb un segon tapat.

Xiquets va utilitzar la quarta i cinquena ronda per fer el seu tercer castell, el 5 de 8 que, un cop desmuntat un peu quan els dosos ja entraven, van acabar descarregant. El castell es veia tens i el van haver de defensar fins a l’últim moment, especialment l’estructura del 3.

Per acabar, els Castellers de Vilafranca van descarregar un magnífic pilar de 7 amb folre que no va perillar en cap moment.

Vacances abans de la Revolució de Setembre

Els pilars de comiat van donar pas a l’eufòria pel repte aconseguit, revalidar la Gamma Extra, fruit de molta feina a assaig i de la determinació de tota una colla que quan té clar un objectiu és imparable.

Ara els borinots comencem unes merescudes vacances que ens ajudaran a recuperar forces per iniciar la gran Revolució de Setembre.

Resum actuació:
Castellers de Sants: 3de9f, 2de9fm, id4de9f, 4de9f, Vde5
Castellers de Vilafranca:  3de9f, 2de9fm, 4de9f, pde7f, 6pde4
Xiquets de Tarragona: id4de8, 4de8, 3de8, id5de8, 5de8, pde5

Pla de la Seu, Tarragona 07 de juliol de 2018