Sitges atípic – XXVI Diada de la Colla Jove de Sitges

Castellers de Sants Cròniques

Sitges és una plaça que als Castellers de Sants ens agrada. Ha estat testimoni del nostre primer pilar de sis carregat, fa deu anys, del primer cinc de vuit descarregat, ara ja en fa nou i fins i tot del nostre inèdit vano de 6 ara farà dues temporades. El moment de la temporada, les bones sensacions que al Cap de la Vila experimentem així com la sempre bona acollida de la colla local ho han fet possible.

Aquest any, però, l’escenari era completament diferent al conegut abans. Les caigudes del Concurs i la Diada, el poc costum que, per sort, té la colla d’entomar aquestes situacions i el fet que la pluja obligués a emplaçar la Diada al Pavelló Municipal va condicionar molt l’actuació. Malgrat tot, però, vam aplegar un bon gruix de camises en una actuació atípica més pròpia de principis de temporada i que va servir per recuperar la confiança i començar a afrontar un final de temporada que, no s’escapa a ningú, no serà el desitjat.

Vam fer castells de set conscients que era el que tocava. El set de set, que va permetre estrenes a moltes posicions i el quatre de set amb l’agulla van precedir el que, finalment, va ser el millor castell de tota l’actuació: un quatre de vuit que, tot i semblar inicialment que no hi cabria dins el pavelló, es va poder completar després d’un anecdòtic intent desmuntat per pantalons abaixats com a fet més destacat.

Els amfitrions, la Colla Jove Castellers de Sitges, van mostrar-se solvents amb els castells de set, amb el dos de set –el quart de l’any– com a castell més destacat. Al seu torn Lleida calcava actuació en diferent ordre, descartant els castells de vuit segurament degut a les dificultats d’arrossegar un major nombre de castellers en un dissabte plujós a tot el país.

RESUM DE L’ACTUACIÓ
Colla Jove de castellers de Sitges: 5de7, 2de7, 4de7, 2Pde5
Castellers de Lleida: 2de7, 5de7, 4de7, 2Pde5
Castellers de Sants: 7de7, 4de7a, 4de8, 3Pde4

XXVIa Diada de la Colla Jove de Sitges, Sitges 27 d'octubre de 2018