Sol, castells, estrenes i bon ambient a Sitges!

Castellers de Sants Cròniques

Diumenge passat vam fer castells a una de les poblacions on ens trobem més còmodes fent-ne, Sitges! L’actuació va ser especial per molts motius: vam estrenar una nova construcció que ens ha de donar moltes alegries, vam actuar al costat de la sorra, amb l’olor d’aigua salada, i vam gaudir d’un temps fantàstic que ens recorda que la millor part del primer tram està a punt d’arribar!

Ara bé, anem a pams. L’actuació va començar amb un pèl de retard, però quan ens hi vam posar va ser lleugera i s’hi van poder veure castells molt ben realitzats. El primer que hi vam alçar els borinots va ser un fantàstic 2 de 7 que, tot i estrenar una de les dosos, va ser d’aquells que podríem qualificar com ‘de postal’, i és que aquest castell ja demana que l’enfilem una mica més amunt. No trobeu?

Els amfitrions per la seva banda van fer un 3 de 7 sense cap tipus de problemes. La segona ronda fou l’escollida per la nostra sàvia tècnica per l’estrena de la jornada, ni més ni menys que el carro gros. Aquest és el renom des de fa anys i panys del 4 de 8, ja que quan les colles de Valls anaven a fer aquest castell utilitzaven el més gran dels carros per encabir-hi tota la gent que necessitaven, i això que només hi anaven des dels terços en amunt! Suposo que quan volien fer un 3 de 9 amb folre agafaven dos carros, o potser tres o quatre, però anomenar els castells pel número de carros necessaris crec que hauria estat encara més complicat d’entendre… Bé, em deixo de romanços; el nostre primer carro gros de l’any va pujar amb unes mides fantàstiques i en cap moment va semblar que fos el primer. Ho podeu veure a les fotos i vídeos: tothom ben recte, molta calma i confiança per alçar el castell, que va quedar preciós emmarcat entre el mar i l’església de Sant Bartomeu.

Els companys de la Jove de Sitges van bastir un 4 de 7 amb l’agulla que no va patir en cap moment i que va aixecar crits eufòrics entre la bona munió de guiris que no badaven boca a l’actuació. Cal dir que en cert moment de la tarda, tres d’aquests turistes ens van obsequiar amb un pilar de 3 net que van fer pujant amb un parell de bots i amb una tècnica que molts ja voldríem. Espero que algun borinot els demanés el telèfon abans que ho faci algú dels Castellers de Vilafranca.

La tercera ronda va servir per fer pujar molts d’aquests joves que ens han de treure les castanyes del foc més aviat que tard. Vam fer un 7 de 7 que no ens va suposar cap problema. Els sitgetans van acabar amb un 4 de 7 sense cap altra preocupació que els pantalons d’un dels segons, que anaven baixant en lenta agonia; sort que la perícia del primeres mans ho va poder aturar a temps.

Per acabar l’actuació vam obsequiar el passeig marítim amb un bonic vano de 5, mentre que els sitgetans van fer un pilar de 5, seguit de dos pilars de 4. Una tarda bonica a Sitges que confirma que estem preparats per a molt més!

Castellers de Sants: 2de7, 4de8, 7de7 i Vde5

Jove de Sitges: 3de7, 4de7a, 4de7, Pde5, 2 Pde4

Diada de Sant Jordi, Sitges 27 d'Abril de 2019