Diada de Santa Eulàlia, la primera de l’any

Castellers de Sants Cròniques

Tot torna, i la litúrgia d’obrir l’armari, trobar la camisa grisa ben planxada, els mocadors nets, la faixa ben enrotllada i els pantalons blancs plegats és un moment màgic que es repeteix a cada actuació de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona.

Els Castellers de Sants ens hem tret la pols de sobre per actuar el passat diumenge 11 de febrer a la plaça de Sant Jaume. Vam quedar a la plaça Nova, davant de la catedral, per recórrer pel carrer del Bisbe, i de camí vam parar a la porta de Santa Eulàlia per mostrar els nostres respectes amb un pilar de 4.

A plaça ens acompanyaven les altres colles de la ciutat, i l’actuació es va iniciar amb diversos pilars de 4. La novetat d’enguany va ser l’estrena dels Castellers de Sarrià, que tornaven a la plaça de Sant Jaume després de 14 anys d’absència. El format a l’antiga va agilitzar l’actuació, que va durar una mica més d’una hora.

Set de castells

Els Borinots vam repetir l’actuació de l’any passat amb tres castells de gamma alta de 7. La primera construcció va ser el 5 de 7, resolt sense problemes. El segon castell va ser el 7 de 7, que no va suposar cap entrebanc tret de les primeres esbufegades per falta de fons. El tercer va costar una mica més, a causa d’un intent desmuntat del 4 de 7 amb agulla. Un cop resolt els temors, el vam descarregar sense complicacions. L’actuació va concloure amb un pilar de 5 de comiat.

De la resta de colles, cal destacar el primer 4 de 8 de la temporada dels Castellers de Barcelona, la millora respecte l’any passat dels de Poble Sec i la bona actuació de la Jove de Barcelona, amb tres castells de 7, entre ells el 4 de 7 amb agulla més matiner. Menció especial per l’estrena, amb camisa blanca, de la renascuda colla dels Castellers de Sarrià, que, amb entrebancs, van poder coronar el 3 de 6 amb agulla i carregar el 3 de 6, després d’intentar el 4 de 6 amb l’agulla en dues ocasions.

Diada de Santa Eulàlia, Barcelona 11 de febrer de 2018

Diada de #SantaEulàlia18
Castellers de Sants: p4,5de7,7de7,id4de7a,4de7a
Castellers de Barcelona: p4,id5de7,5de7,4de8,7de7
Castellers de la Vila de Gràcia: p4,5de7,7de7,4de7
Castellers del Poble Sec: p4,4de7,2id4de7a,3de7
Castellers de la Sagrada Família: p4,3de7,4de7a,4de7
Colla Jove de Barcelona: p4,3de7,4de7a,4de7
Castellers de Sarrià: p4,id3de6a,3de6a,2id4de6a,3de6c