Un pas més

Castellers de Sants Cròniques

Amb el final del primer tram de temporada a la vora, els Castellers de Sants encetàvem un cap de setmana complet amb la Diada d’estiu i la seva corresponent festa pel barri dissabte, i l’actuació de Sant Cugat diumenge. Al 3 de 9 amb folre realitzat a  Les Corts dues setmanes abans teníem ganes de sumar-hi el 4 de 9 amb folre.

Dissabte
La primera aturada del viatge era a la plaça d’Osca.
Mentre els castellers miràvem el cel atemorits pels núvols i pel perill de pluja s’anava formant la soca del 3 de 9 amb folre. El segon de l’any va requerir un treball extra al nucli del folre mentre que el tronc es va mostrar força tranquil. Les tornes van canviar a la segona ronda i en el 4 de 9 amb folre va ser el tronc qui va haver d’esforçar-se per mantenir les mides del castell.

Amb la part important de la feina feta, en tercera ronda les lesions van impedir portar el 2 de 8 amb folre i vam acabar l’actuació amb el 5 de 7. A continuació la xaranga Los Duritos i més tard Rumba que derrumba van animar la festa de la Diada d’estiu que va tenir lloc al passeig de Sant Antoni.

Diumenge
Sense pràcticament temps per respirar diumenge teníem una altra cita. La tradicional actuació de Sant Cugat ens havia de permetre seguir rodant algun dels castells de 9. Finalment la manca d’efectius va comportar fer una actuació amb el 3 de 8, el 4 de 8 i el 5 de 7. D’aquesta manera a una setmana de l’actuació al Pla de la Seu a Tarragona tenim tres assajos en els quals treballar aquests castells per pujar-los un pis més i completar la primera tripleta màgica de la temporada.

Les altres colles
Al llarg del cap de setmana ens van acompanyar fins a quatre colles a les places. En la Diada d’estiu van ser els Castellers d’Esplugues i els Xics de Granollers. Els del Baix Llobregat van sortir molt satisfets de la plaça d’Osca després de fer el primer 4 de 8 de l’any i, alhora, igualar la seva millor actuació de la història acompanyant el carro gros amb el 2 de 7 i el 3 de 7 per sota. 
Els Xics de Granollers, que també tenien cita doble aquest cap de setmana, es van presentar a plaça amb un cartell de castells de la gamma bàsica i mitja de castells de 7 amb el 3 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7.

El diumenge a Sant Cugat ens vam trobar amb la colla local i els Moixiganguers d’Igualada. Els Gausacs van posar el colofó a un inici de temporada espectacular. Amb una actuació de menys a més van obrir plaça amb el 3 de 8. En segona ronda van atacar el 2 de 8 amb folre amb el qual es van treure l’espina de poder-lo descarregar per primer cop per Festa Major. En última ronda es van guardar el 5 de 8. Una catedral que va pujar amb un ritme pausat però que es va mantenir estable tot i perdre una mica les mides en la part del 3. Van voler arrodonir l’actuació amb el pilar de 6 però l’espadat va quedar en carregat. Els Moixiganguers d’Igualada van tenir en l’actuació del diumenge una altra oportunitat d’anar rodant els castells de 8. Van començar amb el 2 de 8 amb folre que es va haver de treballar a nivell de folre. El 3 de 8 i el 4 de 8 de després, en canvi, no els va comportar excessius problemes.

 

Resum de l’actuació de la Diada d’estiu:

Castellers de Sants: 3de9f, 4de9f, 5de7, 2pde5 i 2pde4

Castellers d’Esplugues: 2de7, 4de8, 3de7ps, vde5

Xics de Granollers: 3de7, 5de7, 4de7, 2pde4

Diada d'estiu, Sants 01 de juliol de 2017

Resum de l’actuació a Sant Cugat:

Castellers de Sant Cugat: pde4cam, 3de8, 2de8f, 5de8, pde6(c), vde5

Moixiganguers d’Igualada: pde4cam, 2de8f, 3de8, 4de8, vde5

Castellers de Sants: pde4cam, 3de8, 4de8, 5de7, vde5

Festa Major de Sant Cugat, pl Octavià 02 de juliol 2017