Un pis més

Castellers de Sants Cròniques

El barri de Sants limita amb el barri de Les Corts, on molts dels nostres castellers han nascut, viuen o han viscut. Per aquest motiu, sempre il·lusiona actuar durant la festa major del barri veí, a principis d’octubre. Aquest any, els Castellers de Barcelona, els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sabadell i els Castellers de Sants ens vam citar a la plaça de Comas, davant de la seu del districte de Les Corts, per fer l’actuació de festa major.

L’actuació va començar gairebé mitja hora més tard del que s’havia previst degut al retard que hi havia hagut prèviament en el seguici de festa major i en el pregó, que aquest any va donar veu a la Taula de Dones de les Corts. Una mica abans de la una i després d’uns pilars d’entrada, l’actuació va començar amb un 3 de 8 per part de Barcelona. Nosaltres vam alçar un ferm 3 de 8 que ja demana alçar un pis més. Per la seva banda, els de Sabadell van erigir un molt bon 7 de 8, i els de la vila de Gràcia un altre 3 de 8.

La segona ronda la van encetar els de la camisa vermella amb un bon 4 de 8. Els de la camisa grisa vam construir un 2 de 7 que es va descarregar amb crits d’“un pis més!”. Els saballuts van ser els encarregats de portar a plaça el castell més alt de la jornada, un 2 de 8 amb folre que va pujar amb algun tremolí i que es va acabar trencant un cop l’enxaneta va fer l’aleta.

Degut a aquesta caiguda i a la falta d’ambulàncies, després d’una llarga espera les colles van decidir donar l’actuació per finalitzada amb uns pilars de comiat.

Resum de l’actuació:

  • Castellers de Barcelona: 2 pde4, 3de8, 4de8, pde5
  • Castellers de Sants: pde4, 3de8, 2de7, 2 pde4
  • Castellers de Sabadell: 2 pde4, 7de8, 2de8fc, 2 pde4
  • Castellers de la Vila de Gràcia: pde4, id pde4, 3de8, pde5
Festa Major de Les Corts, 6 d'Octubre del 2019, Barcelona