Vigílies i aniversari consoliden els bàsics de vuit

Guillem Andrés Cròniques, General

Amb el rodatge d’inici de temporada, aquest cap de setmana els Castellers de Sants celebràvem les actuacions de les vigílies i de l’aniversari amb la intenció de consolidar els castells de la gamma bàsica de vuit. Els Borinots, a més, ho vam fer comptant amb un gran nombre de camises i acompanyant-ho amb el tradicional castell de dones.

El cap de setmana casteller arrencava el dissabte a la plaça d’Osca, amb l’actuació de les vigílies. Vam començar amb un 2 de 7 apamat, al qual se li ha trobat la mida en aquest inici de temporada i que ja espera que en breu se li pugui afegir un folre. En segona ronda arribava el 3 de 8, també de postal, que es va arrodonir amb el segon 4 de 8 de l’any.

Un dels plats forts del dia, però, és sempre el castell de dones, que enguany ja arribava a la tretzena edició. Després d’abastar pràcticament tota la gamma de sis en els anys anteriors, aquest any les Borinotes es van decantar per dur a plaça el primer folre femení tot completant el pilar de cinc amb folre.

A l’actuació de les vigílies ens va acompanyar la Jove de Sitges, que va tenir el 3 de 7 com a millor castell i que va fer, a més, el 4 de 6 amb l’agulla i el 5 de 6. També hi van ser els Castellers de Gavà, que van completar una actuació amb tres castells de sis, entre els quals va destacar el 3 de 6 amb l’agulla.

Diumenge al matí les gralles i timbals de la Colla van engegar motors ben d’hora per tal de despertar el barri amb les matinades. A Bonet i Moixí vam tornar a portar els dos castells de vuit: el tres es va completar amb fermesa mentre que el quatre va perdre una mica les mides, tot i que vam poder descarregar-lo sense perill. Per acabar, hi vam dur el 9 de 7, que va servir per aconseguir el rodatge de diversos  castellers a diferents nivells dels castells.

Les dues colles convidades també van dur-hi els dos castells bàsics de vuit. Els Capgrossos de Mataró els van descarregar tots dos i hi van sumar el 2 de 7. Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona es van anotar el 3 de 8, però el 4 de 8 només el van poder carregar. Van acabar l’actuació amb el 4 de 7 amb l’agulla.

L’aniversari d’enguany, per tant, demostra que la feina amb els castells bàsics de vuit està més que consolidada i que la Colla espera fer nous passos en les pròximes setmanes. La propera cita serà el dissabte vinent al Firentitats de Sants, que a més vindrà acompanyat del Festa Enxaneta que se celebrarà el mateix dia al matí.

Diada de les vigílies de l’aniversari:

Castellers de Sants: 2de7, 3de8, 4de8, 9de7, Vde6, Pde5f femení

Colla Jove dels Castellers de Sitges: 4de6a, 3de7, 5de6, 2 Pde5

Castellers de Gavà: 3de6, 3de6a, 4de6, Pde4

XXVI Aniversari dels Castellers de Sants:

Castellers de Sants: 3de8, 4de8, 9de7, 8 Pde4

Capgrossos de Mataró: 3de8, 4de8, 2de7, Vde5

Xiquets de Tarragona: 3de8, 4de8 (c), 4de7a, Vde5

Vigílies d'Aniversari, Sants 11 de Maig de 2019

XXVI Aniversari dels Castellers de Sants, Sants 12 de Maig de 2019