Vuit dies d’activitats per la festa major més esperada

Castellers de Sants General

El 20 d’agost comença la festa major de Sants més esperada que mai, ja que es podrà celebrar novament sense restriccions. Els Castellers de Sants, que en els darrers dos anys hem mantingut els actes de festa major, tot i que amb les limitacions provocades per la covid, tornem a oferir ara una programació variada de concerts, activitats infantils, vermuts i molts espectacles  més per al gaudi de tothom.

Les nits acolliran altre cop els actes més multitudinaris en un espai de concerts que enguany s’ampliarà per donar cabuda a més assistents. Al llarg de les vuit nits de festa major, l’escenari comptarà amb grups reconeguts, com Gertrudis, Joan Garriga o Pupil·les, entre d’altres. El públic santsenc també tindrà el plaer de veure i escoltar Lal’Ba, autors de “Quan arribi Lal’Ba”, cançó de l’estiu d’Enderrock.

També vindrà, un any més, Miquel del Roig, que oferirà un repertori variat de cançons passant per totes les èpoques i estils. Altres grups que també repetiran cita a la festa major de Sants són  Préssecks, Morena Tradipatxanga, PlanB i Banda Patilla, en el correbars que obrirà durant els vuit dies de celebració.

Actes de dia

Més enllà dels actes de nit, també hi haurà activitats per a tots els públics en horari diürn. Jaume Barri tornarà a animar els més petits a la jornada d’activitats infantils del dimarts 23. El diumenge 21 hi haurà el tradicional concurs de paelles i campionat de bitlles catalanes, mentre que el dimecres i el dissabte al migdia serà el torn del vermut musical.

La música també estarà present als vespres, amb els concerts d’Èlia Riudavets, Tros, Jordi Montañez, Dantuvi i el duet de Blai Casals i Manu Sabaté.

Activitat castellera

Per altra banda, la celebració de la festa major també suposa el retorn a l’activitat castellera. Per això es reprendran els assajos el dimecres 24 i el divendres 26. A més, prèviament a l’assaig del dimecres, hi haurà un taller de castells per a menuts i grans.

Els Borinots tornarem a plaça el dissabte, dia 27, en l’actuació castellera a la plaça de Bonet i Muixí. A continuació es durà a terme un dels actes més especials: el pilar caminant, que recorrerà més de 500 metres entre la plaça esmentada i el parc de l’Espanya Industrial.