Vigílies i XXIV Aniversari

Castellers de Sants Cròniques, General

Seguint endavant amb el nostre maig santsenc, va arribar la celebració del XXIV Aniversari de la Colla amb un cap de setmana ple d’actes entre tallers, pilars inaugurals, vigílies i el castell de dones, dissabte, l’actuació d’aniversari, diumenge.

Dissabte

Les vigílies van aplegar els Castellers de Sants, la Jove de Sitges i els de Gavà a la plaça d’Osca. Els Borinots vam arrancar l’actuació amb novetats en el programa. A la primera ronda vam descarregar el segon 3 de 8 de l’any després de l’estrena la setmana anterior, seguit del primer 2 de 7 de la temporada. Una torre que ha trigat una mica més que altres anys, però sempre amb la suficient garantia d’èxit que ens agrada tenir. Per acabar la ronda de castells, i també d’estrena, fèiem un castell molt poc habitual com és el 10de7, amb molta gent a primera línia de foc. La Jove de Sitges va realitzar castells de 7 (3de7, 4de7 i 4de7a) i els Castellers de Gavà de 6, amb una desafortunada caiguda final (4de6, 3de6, id3de6a i i3de6a).

I parlant d’aniversaris, segurament el moment més esperat del dia era el X Castell de dones de la Colla. Un any més, ens van sorprendre amb 10 pilars simultanis, amb motiu de la celebració.

Vigílies d'Aniversari, Sants 13 de maig del 2017

 Diumenge

Ben d’hora al matí, el barri es va despertar amb el so de les gralles i timbals de la Colla i amb esmorzars de luxe a les cinc parades a les quals vam visitar. Mentre Xiquets de Tarragona i Capgrossos de Mataró arribaven a plaça, ja es respirava molt de moviment acabant de posar a punt tots els preparatius per a la jornada. Les tres colles arribàvem amb un programa de castells semblant, amb els castells bàsics de 8 com a sostre.

En menys de dues hores, vam enllestir l’actuació amb la clàssica de 8 per part de Borinots i Capgrossos, i amb el 3de8, el 4de8, el 7de7 i el pilar de 6 dels Matalassers. El pilar a les escales de l’església de Santa Maria dels Borinots i la tradicional foto de família va precedir el dinar de Colla a la mateixa plaça, aprofitant el bon temps i sota l’amenaça dels coloms als arbres.

Una crònica sobre el XXIV Aniversari, no pot acabar sense mencionar l’any següent, el del XXV! Segurament a hores d’ara ja corren idees, actes i celebracions per commemorar el quart de segle de la Colla!

Així fa goig fer anys. Felicitats, Borinots!

XXIVè Aniversari, Sants 14 de maig de 2017

Resum de l’actuació de vigílies:
Castellers de Sants: 3d8 2d7 10d7
Castellers de Gavà: 3d6 4d6 id3d6a i3d6
Colla Jove de Castellers de Sitges: 3d7 4d7 4d7a Pd5

Resum de l’actuació d’Aniversari:
Castellers de Sants: 3d8 4d8 2d7 2Pd5 4Pd4
Capgrossos de Mataró: 3d8 4d8 2d7 Pd5 4Pd4
Xiquets de Tarragona: 3d8 4d8 7d7 Pd6 3Pd4

Share this Post