facebookinstagramyoutubetwitterflickrtelegram

Can Climent

Can Climent

El creixement de la colla a nivell social va comportar que Cal Borinot anés quedant petit com a local, i va ser necessari buscar un espai addicional per poder reunir-nos i poder emmagatzemar material. Aquesta necessitat va començar a quedar resolta amb la cessió d’ús d’una de les naus de l’antiga fàbrica Germans Climent: és per això que la nau, ja convertida en local, l’anomenem Can Climent. Situat al carrer de Comtes de Bell-lloc, és un edifici emblemàtic al barri per la seva arquitectura industrial, obra de Modest feu i Estrada l’any 1925.

Quan hi vam posar els peus encara no hi havia llum ni aigua, i la colla durant l’any 2022 i 2023 va destinar recursos propis per tal de condicionar-lo mínimament perquè pogués ser habitable. Can Climent és un espai gairebé centenari i, tot i el condicionament, li cal una forta inversió perquè es pugui conservar i pugui créixer.

Tot i gaudir de Can Climent en l’actualitat, els Castellers de Sants mirem Can Climent en clau de futur. Volem que Can Climent sigui un espai referent al barri, ja que no tan sols volem que sigui un local per a la colla, sinó que tenim la il·lusió i l’esperança que acabi sent un espai de trobada de la cultura popular santsenca, on tinguin cabuda diferents entitats. Estem convençuts que les sinergies que s’hi podrien crear, donarien un impuls a la cultura popular santsenca. En definitiva, volem que Can Climent sigui un equipament del barri i per al barri en una zona on se’n troben pocs.